Chemical Brothers, Royksopp, Mika...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji Exit festival ugostit ce brojna glazbena imena, a do sada su svoj nastup na glavnoj pozornici potvrdili Mika, The Chemical Brothers i Röyksopp. Dance Arena ugostit ce brojne zvijezde elektronske glazbe, a svoje su nastupe do sada potvrdili Crookers, Boys Noize, Erol Alkan, Ida Engberg, SebastiAn, Busy P i DJ Mehdi. Pored glavne pozornice i Dance Arene, medu ostalim izvodacima svoje su nastupe potvrdili i elektro pop i rock sastavi Crystal Castles i Does It Offend You, Yeah?

Britanski dvojac Chemical Brothers, pioniri big beat zvuka, za nastup na Exitu su obecali da ce iz rukava izvuci nešto specijalno te pozvali publiku da se pripremi za najbolji njihov nastup do sada. Poslije skoro dvadeset godina i šest albuma, Chemical Brothers su jedno od važnijih imena svjetske dance scene ciji je imperativ od samog pocetka nastup uživo.

Norveški duo Röyksopp na Exit donosi melodican elektronski zvuk, a upravo rade na svom novom albumu koji bi, kako je najavljeno, trebali objaviti tijekom ove godine. Röyksopp trenutno vlada svojim hitom "This Must Be It" i natjecu se za najbolji spot godine sa skladbom "The Girl And The Robot".

Britanski pop izvodac Mika za svoju glazbu kaže da se lako može definirati i smatra da njome prenosi skoro zaboravljenu poruku popa: individualnost. Bez tabua, konvencija, s glazbenim obrazovanjem koje ga podržava u njegovoj kreativnosti, Mika na Exit donosi pravu šarenu vizualnu i glazbenu oluju gdje ce posjetiteljima predstaviti neke od hitova sa svoja dva dosadašnja studijska albuma.

Bend koji spada u najinteresantnije predstavnike novog vala britanskog electro rock zvuka i ciji stil mnogi usporeduju s The Killersima, Daft Punkom ili Justiceom, Does It Offend You, Yeah? nastupit ce na Fusion stageu na jedanaestom Exit festivalu.

U Dance Arenu dolazi kum techno zvuka Ricardo Villalobos, kreativni i zarazni Moderat, a nastup u povodu 15 godina produkcijske kuce Ovum sprema Josh Wink. Po jedanaesti put, festival ce se održati na Petrovaradinskoj tvrdavi pored Dunava u Novom Sadu, dovodeci neke od najpoznatijih glazbenika uz nastupe više od 600 izvodaca na preko 20 festivalskih pozornica. Više informacija o festivalu na www.exitfest.org.


Podijeli: Facebook Twiter