Chelsea prvi ili Bayern peti put

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda se cinilo da su Barcelona i Real Madrid sigurna oklada, u sutrašnjem finalu Lige u Münchenu snage ce odmjeriti Bayern i Chelsea. Bavarcima ce to biti deveto finale iz kojih su cetiri puta izašli kao pobjednici, dok je Chelsea u svom jedinom dosadašnjem finalu 2008. izgubio od Manchester Uniteda.

Uoci utakmice vecina analiticara u laganu prednost gura Bayern.

Za oba kluba je zajednicko da ce na Allianz Areni tražiti spas sezone. Bayern je ostao bez njemacke titule i nacionalnog kupa, dok je Chelsea prvenstvo zakljucio na tek šestom mjestu i iduce sezone ce igrati u elitnom društvu jedino ukoliko pobijedi u finalu. Romanu Abramovicu malo znaci što su njegovi puleni ove sezone ipak osvojili jedan trofej, FA kup.

Obje momcadi imaju i velikih problema s izostancima. Kod Bayerna nece biti suspendiranih Holgera Badstubera, Davida Alabe i Luiza Gustava, a kod Chelsea suspendiranih Branislava Ivanovica, Ramiresa i Raula Meirelesa, te kapetana Johna Terryja koji je u utakmici protiv Bacre dobio crveni karton. Stoperi Gary Cahill i David Luiz imaju problema s ozljedama, ali se ocekuje njihov nastup, a pitanje je hoce li biti spremni John Obi Mikel i Florent Malouda.

Hrvatsku ce u finalu predstavljati dvojica nogometaša, Ivica Olic i Danijel Pranjic, obojica u redovima njemackog sastava. Nažalost, ne ocekuje se njihov nastup od prve minute. Hrvatski reprezentativci priliku ce vjerojatno cekati na klupi za pricuve.

VJEROJATNI SASTAVI:

BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng, Timošcuk, Contento - Kroos, Schweinsteiger - Robben, Muller, Ribery - Gomez.

CHELSEA: Cech - Bosingwa, Luiz, Cahill, Cole - Mikel, Essien - Kalou, Lampard, Mata - Drogba. (Hina)

Za sigurnost ce brinuti 2.000 policajaca

Njemacka policija je dodatno pojacala mjere osiguranja uoci subotnjeg finala Lige prvaka izmedu Bayerna i Chelsea na stadionu Allianz Arena u Münchenu.

Za sigurnost ce brinuti oko 2.000 policajaca koji ce biti razmješteni na stadionu, oko njega i u središtu grada. U Münchenu ocekuju dolazak oko 30.000 navijaca londonskog kluba zbog cega su mjere podignute na najviši stupanj, pogotovo nakon navijackih izgreda na kvalifikacijskim utakmicama za ulazak u prvu i drugu njemacku ligu.

Policija ce pojacati mjere osiguranja i na mjestima na kojima ce biti javni prijenosi utakmica - na Olimpijskom stadionu, bivšem Bayernovom domu, ocekuje se 60.0000 navijaca, a na Theresienwiese, mjestu na kojem se organizira Oktoberfest, ocekuje se 30.000 navijaca.

U dogovoru s engleskim vlastima za 80 navijaca Chelsea je zabranjen izlazak iz Engleske, no u Münchenu smatraju da ce se još najmanje 150 engleskih huligana s crnih lista ipak probiti do Njemacke. Chelsea je na svojoj stranicu objavio upozorenje njemacke policije koja nece imati milosti prema izgrednicima. (Hina)

München ce od finala zaraditi 50 milijuna eura


Subotnje finale nogometne Lige prvaka izmedu Bayerna i Chelsea donijet ce Münchenu zaradu od najmanje 50 milijuna eura, procjenjuju njemacki financijski strucnjaci. Toliko je zaradio i Madrid je 2010. godine, kada su u finalu igrali upravo Bayern i Milan.

Gradonacelnik Christian Ude otkrio je da je glavni bavarski grad u organizaciju finala uložio 1,4 milijuna eura, ali ce sav novac biti višestruko vracen. Samo je na organizaciju navijackih zona potrošeno oko 300.000 eura, a još 200.000 eura na novi travnjak.

Ipak, trenutno je u Münchenu najtraženija roba ulaznica za finale. Na crnom tržištu cijene se krecu oko 1.000 eura, a ocekuje se da ce u subotu cijene biti i vece.

Finalisti su dobili po 17.500 ulaznica, ostatak su dobili sponzori Lige prvaka i UEFA. (Hina)

Real najuspješniji

Španjolski nogometni velikan Real Madrid najtrofejniji je europski klub sa devet naslov prvaka. Na drugom mjestu je Milan sa sedam titula, Liverpool je slavio pet puta, dok su Ajax, Bayern i Barcelona po cetiri puta bili najuspješnije momcadi Starog kontinenta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter