Chavez za ministra imenovao krijumcara droge?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Venezuleanski predsjednik Hugo Chavez u petak je za ministra obrane imenovao generala Henryja Rangela Silvu za kojega Sjedinjene Države tvrde da je jedna od glavnih osoba u lancu krijumcarenja kokaina iz susjedne Kolumbije.

Chavez, koji SAD naziva dekadentnom imperijom koja iskorištava zemlje u razvoju, ustrajno odbacuje optužbe iz Washingtona da njegova vlada svjesno žmiri pred krijumcarenjem droge.

"Tog dobrog vojnika, tog skromnog vojnika... tog borca za narod, danas javno imenujem za novog ministra obrane Republike", rekao je Chavez na vjerskoj svecanosti koju je prenosila televizija.

Ocekuje se da ce Chavez iducih dana reorganizirati svoju vladu kako bi omogucio da se nekoliko njegovih sadašnjih ministara kandidira na regionalnim izborima koji ce se održati kasnije ove godine.

Ministarstvo financija SAD-a je 2008. godine optužilo Rangela i još jednog visokog venezuelanskog casnika da pomažu kolumbijskim pobunjenicima iz organizacije FARC u krijumcarenju narkotika. Oba venezuelanska casnika su odbacili te optužbe. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter