Chavez svjestan složenosti svojeg zdravstvenog stanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez svjestan je težine svoje postoperativne situacije, kazao je u utorak njegov zamjenik i imenovani nasljednik Nicolas Maduro koji je nastojao demantirati alarmantne glasine dva dana nakon što je utvrđeno pogoršanje njegova zdravlja.

Hospitaliziran već tri tjedna na Kubi, gdje je četvrti put operiran od karcinoma, predsjednik je "svjestan složenosti svojeg stanja", kazao je Maduro iz Havane u razgovoru za venezuelansku TV-postaju Telesur.

"Uspio sam ga vidjeti dvaput, razgovarati s njim. Stisnuo sam mu desnicu a potom me zagrlio divovskom snagom", ispričao je on, suzdržan glede zdravstvenog stanja predsjednika koji bi trebao položiti prisegu za novi mandat 10. siječnja.

"Još uvijek je pod nadzorom, nastavlja s liječenjem, radi se o složenoj situaciji. Ponekad dolazi do lakšeg poboljšanja, ponekad nema promjena", nastavio je Maduro.

Venezuela je u iščekivanju otkad je zamjenik predsjednika prekinuo u nedjelju pripreme za Novu godinu objavivši na televiziji iz Kube pogoršanje stanja 58-godišnjeg Chaveza, operirana 11. prosinca od karcinoma u području trbušne šupljine, otkrivena u lipnju 2011. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter