Chavez ima teških respiratornih problema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez i dalje pati od teških respiratornih problema zbog infekcije dišnih putova koja se razvila nakon operacije recidiva raka na Kubi, objavila je u četvrtak venezuelanska vlada. 

Chavez (58) nije viđen u javnosti, niti joj se obratio, više od tri tjedna otkako je hospitaliziran na Kubi. Venezuelanski dužnosnici i prije su govorili da je predsjednik u "osjetljivom" stanju.

"Komadant Chavez je suočen s komplikacijama koje su posljedica teške infekcije pluća", izjavio je u četvrtak ministar informiranja Ernesto Villegas. "Infekcija je uzrokovala probleme s disanjem koji zahtijevaju striktno liječenje", rekao je ministar, ne navodeći pojedinosti.

Venezuelanski potpredsjednik Nicolas Maduro u četvrtak se vratio u zemlju nakon što je posjetio Chaveza u bolnici u Havani. 

"Svjestan je bitke u kojoj se nalazi i ima isti borbeni duh kao i uvijek. Ima istu snagu, energiju i samouvjerenost. Mi ćemo biti uz njega s istom takvom snagom i energijom", kazao je Maduro.   

Chavezu za četiri dana službeno istječe predsjednički mandat i trebao bi po ustavu položiti prisegu za početak novog. Ne položi li prisegu zbog bolesti, ili ako umre, novi predsjednički izbori trebali bi se održati u roku od 30 dana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter