Charlie Miklin Trio u Grožnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijski saksofonist Karlheinz Charlie Miklin predstavio je dio svog skladateljskog opusa na festivalu Jazz is Back! BP u Grožnjanu. Nastupio je uz svoj trio – bubnjara Karlheinza Miklina Juniora i kontrabasistu Ewalda Oberleitnera, a kao posebni gosti na pozornici su mu se pridružili trombonist Luis Bonilla i trubač Lasse Lindgren.

Sve redom vrsni glazbenici predstavili su interesantnu glazbu i pokazali da uvijek ima prostora za originalnost i istraživanje novih mogućnosti. Miklin je koristio razne elektronske pedale i efekte pomoću kojih je njegova svirka na saksofonu dobila sasvim novu dimenziju, poput dvoglasja ili izmijenjenog zvuka, a kontrabasist Ewald Oberleitner je pak odsvirao podužu solo dionicu lupkajući palicom za bubnjeve po žicama kontrabasa. Vrsnu temperamentnu svirku brojna publika je nagradila dugim aplauzima i dozvala glazbenike na bis.

Koncertnu večer otvorili su polaznici Ljetne jazz škole HGM-a okupljeni u combo sastavu pod vodstvom Sigija Feigla. Nastupili su Marko Gudelj, Jurica Prodan, Valdemar Kušan, Hand Knudsen, Matej Leskovar, Jerko Jurin, Ivar Križić, Mariana Edwards i Tomaž Trš, te su izveli skladbe «Once Forgotten» i «One For Trane».

Festival Jazz is Back! BP predstavlja u nedjelju Vid Jamnik International Quartet a u ponedjeljak nastupa Elvis Stanić Group. Koncerti počinju u 21.30 sati, a ulaz je besplatan. (Napisala i snimila T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter