Charlie Brown i Snoopy na velikim ekranima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Animirani film "Peanuts", kao adaptacija popularnog stripa Charlesa M. Schulza o Charlieju Brownu i Snoopyju, na velikim će se ekranima pojaviti 6. studenog 2015., a producirat će ga američki redatelj, glumac i producent Paul Feig.

Feig je poznat po komedijama "Djeveruše" (Bridesmaids) i "Specijalne agentice" (The Heat), a animiranu verziju stripa, potvrdio je Entertainment Weekly, producirat će za 20th Century Fox Animation i 'lue Sky Studios'

Radi se o prvom animiranom projektu tog redatelja, a ta bi vijest mogla biti iznenađenje fanovima Feigovih komedija za odrasle. No, za ovog filmaša, to je ostvarenje sna.

"Tijekom mog odrastanja, 'Peanutsi' su bili moji 'Ratovi zvijezda', izjavio je Feig za interentsku stranicu Deadline. "Shultzovi likovi utjecali su na sve u mojoj karijeri, a pogotovo na seriju 'Frikovi i šmokljani' (Freaks and Geeks)", rekao je.

tko će posuditi glasove junacima stripa - Lucy, Charlieju, Linusu i ekipi te hoće li biti reprizirani glasovi glumaca koji su im glasove posudili na malim ekranima.

Film bi se trebao pojaviti u američkim kinima 2015. kada se obilježava i 65. godišnjica objavljivanja prvog stripa i 50. godišnjica božićnog izdanja 'Charlie Brown Christmas'.

Od kada se prvi put pojavio u javnosti u listopadu 1950. godine, Schultz je nacrtao 18.000 stripova u kojima se bori sa strahovima i nadama Charlieja Browna i njegove družine. Strip je doživio više od 40 televizijskih verzija, četiri igrana filma i jednu brodvejsku adaptaciju pod nazivom "Ti si dobar čovjek, Charlie Brown".

Kultni strip svakodnevno se objavljuje u 2.600 novina u 75 zemalja, a procjenjuje se da ga čita 355 milijuna čitalaca. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter