Challenge Cup: UP Olomouc - Poreč 3:0

Odbojkašice Poreča (D. MEMEDOVIĆ)
Odbojkašice Poreča (D. MEMEDOVIĆ)

Odbojkašice Poreča poražene su u prvom susretu šesnaestine finala Challenge Cupa u češkom Olomoucu od istoimenog domaćina s čistih 3:0. Na parketu dvorane grada na rijeci Moravi zadržale su se svega 72 minute, u susretu koji su dobro otvorile i bile više nego ravnopravan protivnik domaćim snagama. Međutim, nakon što su Porečanke pomalo nesretno izgubile prvi set, u preostala dva ostale su nedorečene. Preostaje im sada izvući pouku iz svega i u uzvratu primijeniti recept za protivničku igru koji su imale tek prvih pola sata u Češkoj te pokušati pobijediti suparnice u Poreču i doći do zlatnog seta.

U porečkim redovima izostao je onaj uobičajeni učinak glavnih igračica, pa je ovoga puta kapetanica Vanessa Pahović bila najuspješnija s osam ostvarenih poena, slijedila ju je Novosel s jednim manje, dok je Račić upisala šest. S druge strane mreže kao velika prijetnja, koje se treba paziti u uzvratu, pokazala se Dedikova sa 16 poena te Košicka koja je u pobjedu domaćina ugradila 14 poena od čega 11 smečeva.

Nije, dakle, loše izgledao početak gostovanja u Češkoj, no nakon velike izjednačenosti i potom neizvjesne završnice, u produžetku prvoga seta sreća je htjela da domaće odbojkašice povedu 1:0. Pola sata teške borbe za prethodni set ostavilo je traga na porečkoj igri te su u drugoj dionici susreta zaredale s nekoliko grešaka što su Čehinje iskoristile da se odvoje na 16:10. Nije niti kasnije teklo glatko te je kod rezultata 20:14 već zvonilo na uzbunu u porečkim redovima. Usprkos nastojanjima Porečanki da se nekako vrate u igru, došle su domaće odbojkašice ubrzo i do set lopte koju su pretvorile u vodstvo od 2:0.

Dalo je to dodatnog vjetra u leđa češkim predstavnicama na što Porečanke nisu imale adekvatnog odgovora te su već na početku trećeg seta imale zaostatak od šest poena (8:2). Nekoliko mini serija domaćina skroz je poremetilo igru Porečanki koje su potonule do kraja i na kraju set izgubile 25:10, time i susret.

Prva utakmica 1/16 finala Challenge Cupa: UP Olomouc - Poreč 3:0 (26:24, 25:18, 25:10). Dvorana Univerzita Palackeho. Suci: Veronica Mioara Papadopol (Rum), Marie-Catherine Boulanger (Bel).

UP OLOMOUC: Orvošova, Kubova 5, Sochorcova, Hronova, Novakova (L), Košicka 14, Dudova 5, Dedikova 16, Dumančić 10, Čudova, Zavodna 7.

POREČ: Pahović 8, Sain (L), Zahirović (L), Novosel 7, Duspara 1, Račić 6, Jakšetić 2, Sučić 4, Rogović, Sliško, Ušić 5, Licul. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter