Challenge Cup: Poreč – Aurubis Hamburg 3:1

Porečanke pobijedile odbojkašice Aurubis Hamburga (J. PREKALJ)
Porečanke pobijedile odbojkašice Aurubis Hamburga (J. PREKALJ)

Uzvratna utakmica 1/16 finala Challenge Cupa: Poreč – Aurubis Hamburg (25:22, 25:20, 19:25, 25:18, zlatni set :15:10).
Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 400. Suci: Moula (Grčka), Feshti (Albanija).

POREČ: Pahović, Rupčić, Brletić, Zahirović (L)Miloš, Čizmić, Burilo, Jakšetić, Sučić, Sain (L) Žužić, Novosel

AURUBIS HAMBURG: Michalski, Brinkmann, Behrens (L), Braack, Ammerman, Valentine, Tiilikainen, Gravesteijn, Wedekind, Wolnizki, Pettke.

"Večeras je naša fešta", pjevalo se na kraju utakmice u Velom Joži nakon što su odbojkašice Poreča protiv Hamburga napravile podvig ravan čudu i izborile prolaz u osminu finala Challenge Cupa.

Ono što su pružile Porečanke u uzvratu šesnaestine finala Challenge Cupa valjalo je vidjeti i doživjeti. Nadahnuto, bez i trunke respekta prema protivniku koji ih je prije tjedan dana u Hamburgu sredio za manje od sat vremena i poslao nazad doma. Pokazale su da je ono bio samo loš dan i da se ne boje nikoga.

Ne samo to, zaslužile su sav mogući respekt, pokazale su zašto su u samom vrhu domaćeg prvenstva. Igrale su srcem, upravo onako kako se priželjkivalo. Igrajući sebi za gušt, bez opterećenja, na radost svih prisutnih u dvorani Velog Jože apsolvirale su na najbolji mogući način i tu Europu koju je klub sa zapadne obale Istre sanjao gotovo 67 godina.

Pobjedom 3:1 prebrisale su poraz iz prvog susreta, san je postao java. Došle su u priliku igrati "zlatni set", i istu su pored grogiranih Njemica na najbolji način iskoristile. (M. PILAT)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.

 


Podijeli: Facebook Twiter