Challenge Cup: Poraz Porečanki u Austriji

Vedrana Jakšetić i Marija Ušić (D. MEMEDOVIĆ)
Vedrana Jakšetić i Marija Ušić (D. MEMEDOVIĆ)

Prva utakmica 2. kola Challenge Cupa: SVS Post- Poreč 3:1 (26:28, 25:17, 25:23, 25:13). Dvorana Johanna Polza Amstetten. Suci: Frankie Tanti (Malta), Martin Yanakiev (Bugarska). 

SVS POST: Schmerlaib 3, Huber (L), Wallinger 14, Ruzickova 2, Stankova 18, Jenner-Braunschmied (L), Cuta 9, Bajde, Katz 14, Frühbauer, Rimser 14, Freynschlag   

POREČ: Pahović 8, Sain (L), Zahirović (L), Novosel 10, Duspara, Račić 17, Jakšetić 3, Sučić 8, A. Ušić, Rogović, Sliško, M. Ušić 6.

Nakon velike borbe u četiri seta, odbojkašice Poreča napustile su večeras Austriju poražene u prvom susretu 2. kola Challenge Cupa. Na parketu dvorane u Amstettenu bolje su bile odbojkašice domaćeg SVS Post Schwechata rezultatom 3:1, te sada u uzvratu  Porečankama za prolaz u sljedeću fazu treba pobjeda od 3:0 ili barem 3:1, nakon čega bi se igrao zlatni set.

Iako to krajnji rezultat možda i ne govori, imale su porečke odbojkašice priliku puno bolje završiti austrijski nastup. Povele su u setovima, potom pustile domaćinu da uzvrati, a onda su u dramatičnoj završnici trećeg seta izvukle deblji kraj posustavši nakon velike rezultatske neizvjesnosti. Nažalost, ispraznile su se tada baterije te su ostale bez snage za odgovor pa je četvrta dionica bila stvar rutine za domaćina.

Dobro su otvorile susret Porečanke i po ulasku u završnicu vodile 20:16. Međutim, došle su domaće igračice na samo bod zaostatka (20:21), no uspjele su Porečanke uzvratiti i pobjeći na 21:24, ali su tada propustile čak tri set lopte. Ipak su igračice Miodraga Stojakovića smogle snage i koncentracije da nakon 38 minuta igre osvoje set.

Druga dionica krenula je u smjeru domaćih želja, a iako su Porečanke izjednačile na 17:17, dalje nije išlo. Austrijanke su plasirale 8:0 seriju i izjednačile. U trećem setu je uslijedila neizvjesna završnica (22:22) u kojoj su domaće odbojkašice dobile priliku i odmah iskoristile prvu set loptu nakon čega se porečka igra raspala čime su hrvatske prvakinje upisale treći uzastopni poraz, nakon onoga u Kupu Hrvatske u Osijeku i prvenstvenog u Vinkovcima. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter