Chagallove grafike i litografije u Rovinju?

Marc Chagall - "Plavi ljubavnici"
Marc Chagall - "Plavi ljubavnici"

Nakon izložbi Salvadora Dalia i Pabla Picassa, izložba grafika i litografija Marca Chagalla, trebala bi se postaviti u Zavičajnom muzeju grada Rovinja. Neslužbeno doznajemo da će upravo tom velikom i značajnom izložbom biti otvorena likovna sezona u Muzeju. Rovinj i njegov Zavičajni muzej bi time potvrdili kontinuitet u dovođenju izabranih djela najeminentnijih velikana svjetske likovne i umjetničke scene.

A da je uistinu nešto važno na pomolu, dokazuju i užurbani radovi u Muzeju koji trebaju biti okončani do 20. travnja, jer se za  29. travnja, najavljuje nova i atraktivna izložba.

Podsjećamo, radovi u unutrašnjosti Zavičajnog muzeja započeli su početkom godine.

- Barokna i povijesna palača Zavičajnog muzeja grada Rovinja, posljednja tri mjeseca mijenja svoju unutrašnjost. Radovi su započeli, odmah iza Nove godine, ojačavanjem međukatne konstrukcije i sređivanjem depoa u prizemlju. Slijedi postavljanje novih polica, sređivanje zidova i ugradnja sistema sigurnosti, Marija Smolica, ravnateljica Zavičajnog muzeja grada Rovinja, od koje doznajemo da su već izvedeni radovi kao i oni koji su u tijeku vrijedni 300 tisuća kuna. Ta su sredstva osigurana iz vlastite kuće, odnosno Muzeja, Ministarstva kulture i Grada Rovinja. Izvođač radova je žminjska tvrtka "Kapitel". (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter