Četvrti Umagination rasplesao pet tisuća fanova

Izvrsna atmosfera
Izvrsna atmosfera

Istra i Umag u zadnja su dva dana po četvrti put postali centar glazbenih zbivanja u regiji. Više od pet tisuća ljubitelja elektronske glazbe iz Hrvatske i drugih europskih zemalja, pa čak i Amerike, okupilo se na Umaginationu i odlično zabavljalo uz najnovije svjetske hitove.

Među njima su bili i hokejaš Saša Martinović, manekenka Vedrana Linardić, glumica Karla Tafra i sportaš Stipe Drviš. Umaški je spektakl u ATP Dance Areni, pokraj teniskog stadiona, otvorila njemačka glazbeno-scenska atrakcija Envy My Music s DJ-ima Marcom Sonkeom i Svenom Kirchhofom, a na pozornici su se izmjenjivale svjetske superzvijezde, Francuz Martin Solveig, Nizozemac Laidback Luke te energičan belgijski dvojac grčkog podrijetla - braća Dimitri Vegas & Like Mike.

"Hello" i "Hey Now" samo su neki od hitova koji su publiku raplesali do ranih jutarnjih sati.

Martin Solveig, koji je nedavno bio na turneji s Madonnom i zadnjih godina uvjerljivo drži vodeća mjesta svjetskih top-lista svojim hitovima poput "Hello", dao je naslutiti s kakvim će se duhom uhvatiti pulta izjavom uoči Umaginationa: "Hrvatska je nevjerojatna. Vaš jedinstveni šarm, mediteranski duh i spontanost čine vašu publiku jednom od najboljih na svijetu. Jedva čekam družiti se s vama na Umaginationu, predstaviti vam novi singl 'Hey Now', i obećavam da će biti nezaboravno". Mnogobrojni će fanovi potvrditi da je obećanje i ispunio.

- Hrvatska publika u mojem srcu ima posebno mjesto. Ovo je najveći spektakl na kojem sam imao čast nastupati u Hrvatskoj, a umaška publika me u potpunosti očarala. Hvala svima na nezaboravnoj večeri, uz obećanje da se uskoro vidimo, poručio je na kraju nastupa nizozemski DJ Laidback Luke.

Umagination je uvršten u kalendar vodećih godišnjih glazbenih događaja jugoistočne Europe. Od njegovog prvog izdanja 2010. godine više od 30.000 posjetitelja uživalo je u nastupima poznatih imena.

Najbolji svjetski DJ-i i izvođači proteklih su godina pozicionirali Umag i Istarsku županiju na svjetsku kartu događaja elektronske glazbe. DJ Tiesto, Fatboy Slim, Rev Run iz Run DMC-a, Eric Morillo i Axwell samo su neka od sjajnih imena koja su obilježila Umagination.

Ovogodišnje je izdanje ove manifestacije ujedno i Road To Ultra party, svojevrsna uvertira najvećeg glazbenog događaja u povijesti Hrvatske - Ultra Europe Festivala, koji se u srpnju održava u Splitu i na Hvaru. (piše K. FLEGAR, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter