Četvrti "Pulski karneval" 3. veljače

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četvrti "Pulski karneval" održat će se 3. veljače 2018. godine, tjedan dana prije riječkog, najavila je danas na konferenciji za medije direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj. Kako je kazala, novost je što će se ovoga puta maškarana povorka produžiti i proći cijelim gradom, a centralna fešta organizirat će se na Karolini, uz svirku Maura Staraja.

Predaja ključeva maškarama održat će se 17. siječnja u 17.30 sati u Komunalnoj palači nakon čega će se podići Pust na Velome Vrhu. Pust će se, uz prigodnu svečanost, spaliti 13. veljače, kazala je Cinkopan Korotaj pozivajući sve maškarane grupe da se prijave za karneval na broj telefona 212-987 ili na mejl [email protected].

Damir Pletikos Koroman iz Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine te član maškarane grupe "Veli Vrh- Valmade" iskazao je zadovoljstvo što su njihove želje ispunjene i trud urodio plodom pa se karneval napokon "uselio" u Pulu i svake je godine sve veći, najavljujući i ove godine brojne goste u povorci. Mlade je na sudjelovanje pozvao i Adrian Kožljan, dopredsjednik ove karnevalske grupe, kazavši kako je krajnji cilj druženje i zabava, a njihova grupa još uvijek prihvaća nove članove.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pozvao je sve Puljane da dođu pogledati povorku, maškarani ili bez maski, te se zahvalio TZ-u i ovoj udruzi na angažmanu oko karnevala. Inače, lani je u povorci bili 18 maškaranih grupa s više od 450 maškara. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter