Četvrti poraz Umažanki


Novo iskušenje za umaške rukometašice proteklo je, kako drugačije do u starom stilu. Od igre na refule kad su se tijekom prve dionice vraćale u susret i izborile prigodu za povoljan ishod do potpunog potopa u nastavku kad su iznova posijale bodove, odnosno otklonile svaku nadu da mogu izboriti nešto više od poraza. Već u petoj minuti Varaždinke su imale 4:1, da bi nakon isto toliko vremena gošće smanjile na samo gol zaostatka (6:5). Slijedi potom desetominutno razdoblje u kojem se igralo gol za gol, a u samoj završnici Umažanke uspijevaju načiniti obrat i na odmor otići s minimalnom prednošću.

Poslije samo tri minute nastavka imale su isto tako pogodak viška, da bi zatim u osam minuta domaće igračice načinile seriju od 7:0 i prednost gošći od 15:14 preobratile u nadasve ohrabrujuće vodstvo 21:15. Već tada je bilo jasno kome će pripasti bodovi, no tračak nade u 48. minuti (23:22) izborile su žuto-plave, no to je bio samo kratki bljesak, tako da su otišle u četvrti poraz.

Utakmica 8. kola: Koka - Umag 30:24 (13:14). Gradska dvorana. Gledatelja 250. Suci: Barle, Vučić (oba Zagreb).

KOKA: Hajduk (14+0), Jazbec, Horvat 4, Domjan 3, Marković, Bunić, Malić 4, Tomašek 7, Halili 1 (1), Furjan 1, Antolić, Dežić 10 (1), Haček, Zvonar.

UMAG: Pavić (10+0), Žuliček 3, Milošević 2, Rajić 6 (3), Mataija, Vidović 5, Jajčević 8 (2), Špoljarić, Čorković, Gašić, Tokić.

Sedmerci: Koka 3 (2), Umag 6 (5). Isključenja: Koka 2 minute. (Z. G., foto S. ŽULIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter