Četvrtak zadnji dan za prijavu stanja brojila

Elektroistra, arhiva (N. LAZAREVIĆ)
Elektroistra, arhiva (N. LAZAREVIĆ)

Četvrtak je zadnji dan u kojem građani mogu HEP-u prijaviti stanje brojila kako bi im odmah stigao novi obračun potrošnje električne energije po jeftinijim cijenama koje su se počele primjenjivati od 1. listopada kada je cijena struje spuštena za oko šest do sedam posto.

Kako se obračun električne energije za kućanstva obavlja jednom u šest mjeseci, iz HEP-a su od potrošača zatražili očitanja brojila na dan 1. listopada. Rok za dostavu očitanja je 10. listopada, a stanje brojila može se dostaviti putem besplatnog telefona 0800-0555 ili putem web stranice www.hep.hr, odnosno putem aplikacije "Moj račun". Istrani, pak, stanje brojila mogu prijaviti i na besplatni potrošački telefon pulske Elektroistre 0800-300-411.

- Do 9. listopada je na području čitave Hrvatske dostavljeno 416.960 očitanja brojila, a na području Elektroistre koja opskrbljuje Istarsku županiju dostavljeno je 30.878 očitanja brojila, otkriva nam Lidija Džaja Moharić iz Sektora marketinga i korporativnih komunikacija, Službe za odnose s javnošću i informiranje HEP-a.

Na upit hoće li se produžiti rok za prijavu stanja brojila iz HEP odgovaraju niječno.

- Rok za dostavu očitanja brojila je 10. listopada i neće biti produživan. Za kupce koji ne dostave stanje brojila do 10. listopada HEP-Operator distribucijskog sustava će napraviti razgraničenje potrošnje za razdoblje prije i poslije 1. listopada prilikom provođenja idućeg standardnog šestomjesečnog obračuna potrošnje, koristeći postupak procjene mjesečne potrošnje, kaže se u odgovoru iz HEP-a. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter