Četvrta generacija Subaruovog forestera

Subaru forester (Arhiva)
Subaru forester (Arhiva)

Prvih proljetnih dana 2013. godine na tržištu će se pojaviti i četvrta generacija jednog od najcjenjenijih kompaktnih SUV-ova - Subaru forestera. Istina, kako odmiču vrijeme igeneracije, forester je sve manje autonomna i originalna pojava, a sve sličniji ostalim konkurentima iz klase.

Što dakako ni u kom slučaju nije loša referenca jer se do sada najviše kritika upućivalo izgledu forestera. No, ma kako izgledao, forester je kod mnogih, upravo takav, ipak bio jedan i jedini - omiljeni i svemogući SUV.

Forester je u ovoj generaciji još malo narastao, dužina mu je 4,59 metara, širina 1,79 te visina 1,69 metara dok mu je međuosovinski razmak 2,64 metra. Ono što ostaje, ma koliko se sve drugo mijenjalo, je činjenica da sve njegove verzije imaju integralni pogon dok se za isporuku energije brinu isključivo boxer motori.

Benzinci, prvenstveno namijenjeni tržištima Japana i SAD, snage su od 148 do 280 KS. Europi će sasvim sigurno mnogo zanimljiviji biti dizelaš, također boxer zapremine 2 litre sa snagom od 150 konja.

Cijene su još uvijek nepoznate no da bi se dobilo poprilično realnu sliku, na iznos što se danas daje za crossover XV.


Podijeli: Facebook Twiter