Cetvorica Istrana ostala u utrci za Status

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon prošlotjedne objave nominiranih glazbenika u prvom krugu glasanja za nagrade Status, Hrvatska glazbena unija objavila je konacnu listu nominiranih. Clanovi HGU-a glasat ce za svoje favorite, a instrumentalisti koji budu prikupili najviše glasova bit ce proglašeni pobjednicima u nekoj od brojnih kategorija.

Medu nominiranima su cetiri istarska glazbenika: Kristian Terzic, Branko Sterpin, Franko Krajcar i Miron Hauser.

Puljanin Branko Sterpin nominiran je u dvije kategorije - za najboljeg puhaca (suradnja na albumima "3" grupe Dogma i "Necu više jazz kantati" Tamare Obrovac) te za najboljeg jazz trubaca.

Rovinjski glazbenik Kristian Terzic nominiran je u kategoriji najboljeg klavijaturista i to za suradnju na albumu Davora Terzica "Svaki dan s Tobom".

Šanse za osvajanje nagrade ima i Franko Krajcar i to u kategoriji "ostalih glazbala", takoder za suradnju na albumu Davora Terzica na kojem je odsvirao dionice na violini. U kategoriji najboljih jazz trombonista nominiran je Puljanin Miron Hauser.

Glasanje traje do 31. ožujka, a laureati ce biti poznati na dodjeli nagrada 12. travnja u Rijeci. Popis svih nominiranih nalazi se na internetskoj stranici http://nagrada-status.hgu.hr.


Podijeli: Facebook Twiter