Cetverogodišnjakinja primljena u Mensu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetverogodišnja britanska djevojcica Heidi Hankins iz Hampshirea primljena je u Mensu s koeficijentom inteligencije 159, samo jednim bodom manje od fizicara Stephena Hawkinga i Alberta Einsteina, javio je BBC News. Mensa je svjetsko udruženje koje okuplja nadprosjecno inteligentne ljude. Prosjecan koeficijent inteligencije (IQ) odrasle osobe je 100, po Mensi.

Djevojcica iz grada Winchester vec je s dvije godine sama naucila citati i brojati do 40. Predstanik britanskog udruženja Mense, John Stevenage rekao je da su Heidini roditelji "pravilno uocili njezin ogroman potencijal".

Godine 2009. je Oscar Wrigley iz Readinga u Berkshireu bio najmlade dijete svih vremena koje je ušlo u Mensu, kada je imao dvije i pol godine, a izmjeren mu je kvocijent inteligencije od 160.

"Naš je cilj omoguciti pozitivno okruženje za mlade clanove kako bi se razvijali", rekao je Stevenage. Po Mensi, znakovi nadarenosti kod djece ukljucuju izvanrednu memoriju, citanje u najranijoj dobi, netolerantnost prema drugoj djeci i svijest o svjetskim dogadajima. Takva djeca, osim toga, stalno postavljaju pitanja. (Hina/BBC)

 


Podijeli: Facebook Twiter