Četveroglasni zagrljaj

Muška klapa Brnistra (D. MEMEDOVIĆ)
Muška klapa Brnistra (D. MEMEDOVIĆ)

Četveroglasni zagrljaj bio je naziv koncerta održanog u ponedjeljak navečer u pulskoj crkvi Misericordie na Danteovom trgu, a u povodu dana Misericordie. Nastupili su Mješoviti pjevački zbor Cantus Populi, Muška klapa Brnistra i Mješovita vokalna skupina Nešpula. Svima njima je zajedničko što ih uvježbava i što im je dirigentica Tatjana Merkl, i što su pod njezinom dirigentskom palicom dobili brojne nagrade i priznanja. Primjerice mladi zbor Cantus Populi već prije svog drugog rođendana osvojio je domaće i inozemne nagrade i priznanja, što nije mala stvar.

Svi sudionici pokazali su veliku uvježbanost i uigranost te zavidne vokalne sposobnosti, besprijekorno izvevši zahtjevan program.

Koncert je počeo Cantus Populi s "Gaudette", uslijedila je Morriconeova "Gabriel's oboe", potom "Halleluyeah" B. Starca, Jenkinsova "Adiemus" te na kraju Rammsteinov "Engel". Uz vrlo dobre vokalne sposobnosti, istaknuli su se i scenskim nastupom.

Brnistra je pak imala na repertoaru Gotovčevu "Dobra večer uzorita", Delmatovu "Žilju moj", Vlašićevu "Ponoć je mila majko" i za kraj dvije Čačijeve "Materin plač" i "Cetina". I ova klapa ističe se uigranim nastupom te nadahnutim pristupom izvedbi.

"Super flumina Babylonis" djelo je Palestrine koje je nadahnuto otpjevala Nešpula, a nastavljeno je isto tako srčanim nastupom Nešpule i tijekom izvedbi skladbi kao što su "Ubi Caritas", ili pak "Plaudite manibus", što je vrlo simpatično izvedeno, Čaletove "Rusulice", a završilo je Metallicom i "Nothing else matters".

Tatajana Merkl se još jednom pokazala karizmatičnom dirigenticom u stanju izvući ono najbolje od svakog pojedinog pjevača.

Druga je to godina obilježavanja Dana Misericordie, na dan Gospinog ukazanja 10. listopada, kao što je i upisano u srednjovjekovnom Statutu Pule. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter