Četvero uhićenih: Na Dimensionsu dilali drogu

(Foto PU istarska)
(Foto PU istarska)

Oko pola kilograma raznih vrsta zaplijenila je policija od četvero stranih državljana tijekom nedavnog završenog Dimensions festivala na Puntiželi. Za zloporabu droge - a radi se o 474,9 grama raznih droga te 483 tableta ecstasyja i 18 komada LSD-a - prijavljeno je troje Britanaca i Francuz.

S više vrsta droge proteklog je četvrtka u kasnim večernjim satima uhvaćen Francuz, a plavci su odmah uhitili i Britanca s kojim je u Štinjanu dijelio apartman. Dvojac je zatečen s više paketića s ukupno 61 tabletom ecstasya, više PVC vrećica s ukupno 11,7 grama methadrona, više PVC vrećica s ukupno 18,25 grama ketamina, više PVC vrećica s ukupno 26,4 grama droge MDMA i 0,35 grama marihuane.

Budući je postojala sumnja da dvojica u apartmanu, kojeg su iznajmili zajedno s još dvoje državljana Velike Britanije, imaju još droge, policijski službenici pretražili su ga na temelju ishodovanog naloga za pretragu.

U apartmanu je pronađeno više vrsta droga, i to 422 tablete ecstasya, 227,35 grama ketamina, 165,05 grama droge MDMA, 13,5 grama marihuane, 12,65 grama mefedroina, 18 LSD-a. Osim droge, policijski službenici pronašli su i jednu preciznu vagu te veću količinu novca u raznim valutama. Ukupno im je zaplijenjeno 245,6 grama ketamina, 191,45 grama droge MDMA, 13,4 grama marihuane, 12,65 grama mefedroina, 11,7 grama methadrona, 483 tablete ecstasja i 18 komada LSD-a.

Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje prodaje te da su je prodavali na festivalima na području Štinjana, Francuz i Britanci predani su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a kriminalističko istraživanje ovog slučaja se nastavlja. (M. VUKŠIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter