Četvero ubijenih i najmanje 20 ranjenih u terorističkom napadu u Londonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četiri su osobe ubijene, uključujući policajca i napadača koji je u srijedu izveo teroristički napad pred britanskim parlamentom u kojem je najmanje 20 osoba ranjeno, objavila je policija.

"Četiri su osobe poginule. Među njima je policajac koji je štitio parlament i muškarac za kojeg vjerujemo da je bio napadač, a ubio ga je drugi policajac", rekao je novinarima Mark Rowley iz protuterorističke policije, navodi Reuters.

Policija vjeruje da se samo jedan muškarac zaletio vozilom među pješake na Westminsterskom mostu i zatim nožem izbo policajaca koji je stajao kod ulaza u parlament.

Ubijeni policajac i njegov napadač kojega je ubio drugi policajac, su među četiri poginule osobe, rekao je Rowley.

"U napadu danas ozlijeđeni su brojni ljudi, među njima tri policajca koji su štitili parlament", rekao je.

Londonska hitna služba rekla je da su zbrinuli najmanje deset osoba teško ozlijeđenih na Westminsterskom mostu.

Jedna je žena izvučena iz Temze ispod mosta, prenosi agencija dpa bez drugih pojedinosti.

Britanska televizija objavila je snimke automobila koji se zaletio u bočnu sigurnosnu ogradu na Westminsterskom mostu ispred parlamenta i Big Bena.

Televizija Sky prenijela je izjave očevidaca, među njima je sportski izvjestitelj Alan Parry koji je vidio vozača kao bježi nakon što se zaletio vozilom.

Jedna je žena vidjela muškarca srednjih godina naoružana dugim nožem kako trči prema ulazu u parlament.

Jayne Wilkinson koja je s drugim turistima fotografirala pred zgradom parlamenta opisala je napadača.

"Bio je to Azijat 40-ih godina s nožem dugim oko 20 centimetara. A zatim su ispalili tri hica, tada smo prešli cestu. Muškarac je ležao na tlu u krvi", rekla je.   

Scotland Yard je početkom ožujka izvijestio da su britanske sigurnosne službe "spriječile trinaest terorističkih napada od lipnja 2013." u Velikoj Britaniji.

Stupanj terorističke prijetnje u Velikoj Britaniji je u kolovozu 2014. označen kao "ozbiljan", na ljestvici s pet stupnjeva. Nakon napada u studenom 2015. u Francuskoj, policija je u Londonu rasporedila dodatnih 600 naoružanih policajaca, pa se njihov ukupni broj popeo na 2800. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter