Četrnaest potpora za Istarsku županiju

/Z. STRAHINJA)
/Z. STRAHINJA)

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nastavila je s isplatama za projekte unutar operacije Potpora razvoju
malih poljoprivrednih gospodarstava. Proteklih dana isplaćena je prva rata potpore djelu malih poljoprivrednika kojem je ona odobrena. Ukupno će biti podijeljeno potpora u iznosu od 16.860.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, što omogućava financiranje svih projekata malih poljoprivrednika koji su ispunili kriterije Pravilnika i Natječaja.
Svakom poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora u iznosu od 15.000 eura,  u kunskoj protuvrijednosti. Spomenutu potporu mali poljoprivrednici mogu iskoristiti za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnju zemljišta, mehanizacije i opreme te kupnju, građenje ili opremanje objekata u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade. U okviru ove operacije mogu se podizati novi nasadi, poboljšati kvaliteta poljoprivrednog zemljišta, te izgraditi objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.
Svi projekti malih poljoprivrednika koje je odobrila Agencija za plaćanja mogu biti isplaćeni u dvije rate - 50 posto potpore korisnici mogu zatražiti odmah nakon Odluke o dodjeli sredstava, a preostalih 50 posto nakon provedenih aktivnosti iz poslovnog plana. S područja Istarske županije potpore su
odobrene OPG-ovima: Renatu Osipu iz Barbana; Eđidiju Radešiću iz Buja; Marijani Jeričević iz Cerovlja; Jani Finderle-Prević iz Pazina; Valteru Smokoviću iz Pićna; Loredani Krbavčić iz Buzeta; Ivanu Mijandrušiću iz Gračišća; Borisu Jurdani iz Umaga; OPG-u Kristijana Krta iz Buzeta; Mariju Ritossa iz Poreča; Vladmiru Runko iz Pićna; Siniši Brajkoviću iz Pazina; Vilimu Beloviću iz Brtonigle te Albinu Radoviću iz Svete Nedelje. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter