Četrnaest posada jedrilo po tramontani i jugu

Regata "Labinska republika" (R. SELAN)
Regata "Labinska republika" (R. SELAN)

Regata krstaša "Labinska republika", koja se u organizaciji Jedriličarskog kluba "Kvarner" vozila u subotu i nedjelju, okupila je četrnaest posada iz jedanaest klubova.

Jedrilo se po dva plova dnevno, a ukupni rezultati razvrstani su u šest dužinskih kategorija jedrilica. U kategoriji najdužih krstaša ili A kategoriji pobijedila je posada "Fly 4" iz "Fly S. K. Cres" koju je vodio skiper Ferdo Matulja, a drugi su "Hidra 5" iz "Yacht Club Austria" pod vodstvom Vanje Biondića. U kategoriji B su "Jonathan RR" iz "Vege" Pula pod vodstvom Sandra Goba, inače člana JK "Kvarner", bili brži od "Grge" iz "Uljanika" Pula, kojega je vodio Zvonimir Grgić. U grupi C pobjednik je "Luks" iz pulskog "Uljanika" na čelu s Emilom Kalčićem, drugi je "Canarino Furioso 2" sa skiperom Borisom Radolovićem, a treća je "Opatija" iz "Y. C. Croatia", koju je vodio Mladen Babac. U grupi D slavio je "Polaris" iz "Uljanika" Pula na čelu s Edijem Goljom ispred "Spirit of Geronimo" iz riječkog "3. maja" na čelu s Gianfrancom Pignolinijem, a u grupi F "Viva 2" iz JK "Delfin" Pula pod vodstvom Ivana Babića pred "Aleksandom" iz JK "Opatija" pod vodstvom Aleksandra Šlosara. U grupi G u kojoj su se natjecali najkraći krstaši pobijedio je "Rantaplan" iz JK "Mali Lošinj" sa skiperom Denisom Žauharom, drugo je mjesto pripalo posadi "Alba 2" iz kluba domaćina na čelu s Ivicom Matijevićem, a treća je "Tarapana" iz JK Krk, koju je vodio Mladen Kraljić.

Startalo se ispred rive, a okretišna bova nalazila se ispred Autokampa "Marina". U subotu se jedrilo po tramontani koja je u drugom plovu dosezala i do 20 čvorova, a u nedjelju po jugu, koji je također u drugom plovu na mahove dosezao 15 čvorova.  Regatu su pratili Dani rabačkog sporta, manifestacija u kojoj su se predstavili rabački klubovi: Teniski klub Rabac, Nogometni klub "Rabac" i Društvo podvodnih aktivnosti Rabac. Zabavni program sastojao se od koncerta Night Expressa u petak Acoustic Guitar Dua, nastupa Gradskog orkestra Labin i Labinskih mažoretkinja te likovne radionice za djecu na temu jedrenja. (Robi SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter