Cetrifikati za 11 proizvodaca s pulske tržnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako prepoznati domace voce i povrce, biti siguran da je ono što kupujemo doista raslo u necijem vrtu u okolici Pule? Pulskim ce kupcima to od ponedjeljka biti puno jednostavnije - dovoljno je na tržnici potražiti prodavace u crvenim traveršama koji prodaju povrce na crvenim stolnjacima. To je dokaz da su oni medu 11 proizvodaca koji su zaslužili certifikat pod nazivom "Proizvod hrvatskog seljaka". Na prigodnoj im ga je svecanosti urucio direktor pulske Tržnice Renato Perc.



Ovaj su certifikat dobili obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) te tvrtke i obrti koji su registrirani za poljoprivrednu proizvodnju: OPG-i Božic iz Pomera, Peruško iz Pule, Dobrovic iz Pule, Vesna Loborika iz Loborike, Mirkovic iz Pule, Jurcan iz Vintijana, Erman i Petrovic iz Pule, Juras iz Šišana, Šikic iz Pule te Stancija Kumparicka iz Krnice.

Svecanost dodjele certifikata organizirana je u sklopu trodnevnog Eko-sajma u organizaciji udruge Istarski eko proizvod i pulske Tržnice, a svi oni koji su se jucer zatekli na gradskoj tržnici mogli su vidjeti i kako izgleda prava "piramida" zdrave prehrane koja je posložena u sklopu županijskog projekta "Istra zdrava županija". (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter