Cetrdesetak Hrvata stiglo iz Libije u Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupina od cetrdesetak hrvatskih državljana stigla je nocas u Zagreb iz Libije, potvrdilo je u subotu ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Rijec je o 42 osobe, tridesetak radnika Crosca, kojima su se pridružili još neki hrvatski državljani, rekao je glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun. Hrvatska se priprema evakuirati i ostale svoje državljane iz Libije.

Po Dragunovim rijecima, Trade Airov zrakoplov vec je na putu prema Tripoliju i evakuirat ce radnike Geofizike, a ocekuje se i evakuacija preostalih stotinjak radnika iz Kufre i Zele u unutrašnjosti Libije.

"Za preostalih stotinjak radnika Crosca i Geofizike koji su u Kufri i Zeli postoje dobre najave i s dosta optimizma gledamo na razvoj situacije", kazao je u petak na konferenciji za novinare ministar vanjskih poslova Gordan Jandrokovic.

Skupina radnika Montmontaže, koja je u petak na talijanskom vojnom brodu isplovila iz libijskog grada Bengazija, trebala bi u subotu oko podneva doputovati na Maltu, rekao je Dragun.


Podijeli: Facebook Twiter