Cetrdeset svijeca za cetrdeset tvrtki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo tisucu nezadovoljnih radnika posrnulih i uništenih tvrtki iz Splitsko-dalmatinske županije okupilo se na splitskim Prokurativama na mirnom prosvjedu koji je organizirala Hrvatska udruga sindikata (HUS), doznajemo iz Slobodne Dalmacije.

Dalmacijavino, Uzor, Adriachem, Jadrankamen, Brodosplit, Jadranska pivovara, Monter, Termofriz, Autoprijevoz Sinj, Dalmatinka Nova, samo su neke od ukupno 40 tvrtki koje su na koljenima u ovoj županiji otkad je hrvatske države, a za svaku je od njih simbolicno zapaljena svijeca, javlja Slobodna Dalmacija.

Ozren Matijaševic, predsjednik HUS-a, istaknuo je da od nove Vlade traži prestanak uništenja radnih mjesta, te stvaranje uvjeta za proizvodno orijentirana radna mjesta. (GI)

Radnici splitskog Montera poceli štrajk
Pedesetak radnika tvrtki Monter Split i Monter Projekt okupilo se u uredskim prostorijama tih poduzeca i pocelo štrajkati zbog devet neisplacenih placa.Tražimo od Uprave i vlasnika tvrtke Brune Orešara da nam osiguraju isplatu minimalno tri zaostale place, rekla je povjerenica Sindikata gradevinara Hrvatske u splitskom Monteru Marijana Kolak. Najavila je da ce štrajkaši, ako se ne ispuni njihov zahtjev, do kraja tjedna svakodnevno cijelo radno vrijeme mirno štrajkati u uredskim prostorijama tvrtke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter