Ćetojević: Tišti me što nisam spasio oba mladića

Goran Ćetojević (M. SARDELIN)
Goran Ćetojević (M. SARDELIN)

Goran Ćetojević, ribar iz Dajle koji je u ponedjeljak navečer iz mora kod Punta Bussole na Červaru spasio od utapanja Marija Grubešića (21) iz Buja, dok se 31-godišnji Slađan Tomičić utopio, tek je nakon prospavane noći postao svjestan koliko je i za njega to spašavanje moglo biti kobno. No, usprkos opasnosti, rekao nam je da bi ponovno bez razmišljanja skočio u more i zaplivao prema ljudima koji su se utapali.

Nesreća se dogodila kada su oko 19.30 sati dva prijatelja ispala iz gumenjaka te je 31-godišnji Slađan Tomičić koji je znao plivati spašavao mlađeg neplivača Marija Grubešića.

U grčevitoj borbi Ćetojević je uspio spasiti život Grubešiću koji je pothlađen i s teškim ozljedama zbrinut u pulskoj Općoj bolnici, dok se Tomičić, nažalost, utopio.

S Goranom smo jučer razgovarali, a on je još uvijek bio pod dojmom tragičnog događaja. Rekao nam je da ga još muči je li sve napravio kako treba. Žao mu je što nije uspio spasiti i drugog muškarca. Hvalevrijedan pothvat prepoznali su svi mještani te imaju samo riječi hvale za Gorana.

- Tišti me što nisam mogao spasiti i Tomičića. Strašno mi je što su njegova supruga i dijete s obale vikali da ga spasim dok sam plivao prema njima, a ja za Tomičića nisam mogao ništa učiniti jer dok sam doplivao do njih, njegovo je tijelo već beživotno plutalo na površini, ispričao nam je rezignirano Goran Ćetojević. Kaže da je s djevojkom onuda šetao kada je ugledao na gumenjaku dvojicu muškaraca. Ništa nije ukazivalo da će za koji trenutak sve poći po zlu. Čak je Tomičićeva supruga rekla da se njih dvojica u moru samo igraju. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter