Četiri zanimljiva koncerta u Grožnjanu i Bujama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Majstorskim tečajem violine, viole, violončela, kontrabasa i gudačkog orkestra pod vodstvom Anđelka Krpana, Milana Čunka, Mihovila Karuze i Ilina Dimovskog, koji se održava od 11. do 19. kolovoza, te tečajem interpretacije glasovirske glazbe Katarine Krpan, od 18. do 25. kolovoza nastavlja se program Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske Glazbene Mladeži u Grožnjanu.

- Kroz svakodnevni intenzivni rad s profesorima kroz individualnu nastavu i skupno muziciranje, polaznici tečajeva usavršavat će tehnike sviranja, sistematizaciju vježbanja, te razvijati analitički pristup i osobni muzički razvoj, ističu organizatori iz HGM-a.

Najavljuju i da će u sklopu tečaja gudača, profesori i polaznici održati čak četiri koncerta. Tako večeras u 21 sat u grožnjanskom Kaštelu nastupaju Duo Krpan, Anđelko i Martin Krpan. Gudački orkestar Hrvatske glazbene mladeži nastupa 17. kolovoza u 21 sat također u Kaštelu te 18. kolovoza u crkvi sv. Servula u Bujama s početkom u 20 sati. Završni koncert polaznika tečaja održat će se 19. kolovoza. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter