Cetiri projekta cekaju novac iz Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U travnju ili svibnju znat ce se sudbina cetiri projekta koje je županijski Odjel za kulturu kandidirao za program IPA Adriatic prekogranicna suradnja 2007.-2013 zajedno s nizom partnera iz zemalja središnje Europe.

Ti su projekti predstavljeni u Pazinu na konferenciji za novinare gdje je Vladimir Torbica, procelnik Odjela za kulturu Istarske županije, rekao da se radi o višegodišnjim projektima koji traju od 30 do 36 mjeseci uz sufinanciranje Istarske županije od 15 posto. Projekti se odnose na ocuvanje baštine, umrežavanje institucija i medunarodnu suradnju.

EX.PO AUS je projekt razvoja lokacija pod zaštitom UNESCO-a na Jadranu. Planiraju se radovi na Eufrazijevoj bazilici, koja je na popisu UNESCO-a, a planirana je i izrada studije o širenju UNESCO-ove zaštite na cijeli povijesni centar Poreca.

Projekt Adria Muse odnosi se na muzeje, njihovo umrežavanje i promoviranje.

Adria Theatre je projekt osnaživanja znanja i kulturnih veza na podrucju Jadrana, stimuliranje osnivanja kazališnih grupa i udruženja, promoviranje prekogranicne koprodukcije, ali i poboljšanje modela upravljanja kazalištima.

In the sound of places Adriatico - NSDL je projekt za prekogranicna gostovanje glazbenika i orkestara.


Podijeli: Facebook Twiter