Cetiri premijere i devet gostovanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula objavilo je program pretplate za kazališnu sezonu 2010./2011., za period od veljace do svibnja. Predvidena su cetiri premijerna naslova i devet gostovanja.

U prvom tjednu ožujka uprilicit ce se premijera "Elektre" prema Euripidovim motivima, koju potpisuje Željka Udovicic, a redatelj je Damir Zlatar Frey.

Za svibanj je najavljena premijera plesne predstave Andree Gotovine "Adam" u kojoj plešu Urška Vohar i Maja Drobac. Autor glazbe je Marko Grbac, a video i graficki dizajner Ivan Zidar.

Iz glazbenog dijela programa izdvaja se, takoder premijerno, koncert istarske pjevacice Tamare Obrovac i armenskog pijanista Karena Asatriana, odnosno IstrArmenia ensemblea, koji 14. veljace predstavljaju zajednicki projekt. Na programu je i koprodukcija Opere b.b. Zagreb i INK-a, opera "Il Campanello" Gaetana Donizettija predvodena dirigentom Vladimirom Kranjcevicem, cije ce se postavljanje dogoditi u prvoj polovici svibnja.

U goste publici INK-a dolazi Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca iz Rijeke s glazbenim trilerom "Opera za tri groša" Bertolda Brechta i Kurta Weilla u režiji Eduarda Millera.

Talijanska drama HNK-a Rijeka dolazi s predstavom "Sessometto/Ludi seks" prema filmu Dina Risija i u režiji Paole Galassi. Talijanska drama gostovat ce i s "Euridice/Euridikom" u adaptaciji i režiji Lawrencea Kiirua.

U rubrici "gostovanja" nalazi se i ono zagrebackog Gradskog kazališta Komedija koji u INK stiže s predstavom Kena Ludwiga "Posudi mi tenor" u režiji Marka Jurage. Takoder, pulskoj se publici predstavlja i Satiricko kazalište Kerempuh iz Zagreba s naslovom Ante Tomica "Cudo u Poskokovoj dragi" u režiji Krešimira Dolencica.

Zagrebacko kazalište mladih donosi predstavu "Ovo bi mogla biti moja ulica" Jelene Kovacic i Anice Tomic.

Najavljuje se i dolazak Gradskog kazališta "Joza Ivakic" iz Vinkovaca i Narodnog pozorišta Tuzla s "Vrtlarom" Davora Špišica u režiji Dražena Ferencine u prvom tjednu veljace.

Dio programa pretplate je i gostovanje Kazališta Virovitica, Ludens teatra iz Koprivnice i Hrvatskog kazališta u Pecuhu koji u koprodukciji predstavljaju "39 stepenica" trojca Buchan/Hitchcock/Barlow u režiji Franke Perkovic, a tu je i ono Kazališta Knap Zagreb s "Amaterima" Borivoja Radakovica u režiji Petra Veceka. Oni su predvideni za 15. veljace.

Kao novost u svojem programu za pretplatnike Istarsko narodno kazalište donosi mogucnost doplate od 120 kuna cime korisnici stjecu pravo na odlazak na operu u rijecki HNK Ivana pl. Zajca (Pretplata Plus).


Podijeli: Facebook Twiter