Cetiri požara u Kataloniji, 200 evakuiranih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri požara zahvatila su u petak ujutro španjolske Pireneje, u Kataloniji, i vec poharala približno 1200 hektara zemljišta, javljaju vatrogasci.

Požari su izbili u cetvrtak tijekom dana u okolici Lleide, a u petak ujutro su tri još bila aktivna, a cetvrti u fazi gašenja, kazala je u glasnogovornica službe sigurnosti.

"Zahvaceno je približno 1200 hektara", rekla je ona, dodajuci da je oko 200 osoba evakuirano. Požare gase tri stotine vatrogasaca. Ova je zima najsuša u Španjolskoj u zadnjih cetrdeset godina.

U nekoliko požara u Rusiji poginulo 12 djece


Dvanaestero djece izgubilo je živote u samo jednom danu u nekoliko požara u kucama u razlicitim podrucjima Rusije, izvješcuju mediji u petak.

U prvom požaru, u kuci u jednom selu blizu Perma devet osoba je smrtno stradalo, od kojih sedmero djece. "Tijela pet djecaka, dvije djevojcice i dvije odrasle osobe pronadena su u požaru. Radilo se o obitelji, prema prvim informacijama", kazao je agenciji RIA Novosti Oleg Zugajev, dužnosnik sigurnosti za administratovno podrucje Volge. Još je petero djece poginulo u noci sa cetvrtka na petak u dva razlicita požara u Pugaševu i Hvalinsku u podrucju Saratova, objavila je agencija RIA Novosti ne navodeci pojedinosti o tim nesrecama. Majka troje djece takoder je izgubila život u jednom od tih požara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter