Cetiri osobe iz Zagreba i Rijeke poginule kod Bihaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strašna prometna nesreca u kojoj je smrtno stradalo cetvero hrvatskih državljana dogodila se jutros oko sedam sati na cesti Bihac - Sarajevo u mjestu Vrtoce nedaleko Bosanskog Petrovca.

Okolnosti nesrece još se uvijek utvrduju, a sudarili su se automobili rijeckih i zagrebackih registracijskih oznaka. U vozilima su bile dvije obitelji, a potvrdeno je da je dvoje preživjelih u teškom stanju prebaceno u bolnicu gdje se lijecnici bore za njihov život. Nesrecu je vidio jedan gradanin koji se kretao u istom smjeru i uzbunio Hitnu pomoc i policiju.

- Došlo je do sudara vozila mercedes zagrebackih registarskih oznaka koji je išao iz pravca Bihaca i automobila polo, rijecke registracije, koji se kretao iz Bosanskog Petrovca. U oba vozila nalazile su se po tri osobe i rijec je o porodicama.

Nažalost, troje je odmah poginulo dok je cetvrta osoba umrla u bolnici i pored svih mjera koje su lijecnici poduzeli, izjavio je medijima Marijan Šimic, v.d. policijskog komesara MUP-a Unsko-Sanskog kantona.

Šimic je takoder potvrdio da su dvije osobe koje su prebacene u bolnicu teško stradale te da su sve nadležne ekipe na terenu i rasvjetljavaju uzroke ove tragedije.

Šimic je rekao i kako su u oba vozila po dvije osobe smrtno stradale te da se radi o obiteljima koje su se u turistickoj sezoni kretale prema svojim obiteljskim planovima. Posebice je istaknuo kako se radi o do sada najvecoj tragediji na ovom prostoru.



- Ta cesta je inace brza i ljudi tamo brže voze. Ako ne poznaju cestu teško se prilagode, istaknuo je Šimic.

Midhat Dedic, dopisnik "Dnevnog avaza" rekao je kako dosadašnja saznanja ukazuju da je uzrok nesrece najvjerojatnije lisica koja je izletjela na cestu.

Ne mogavši ju izbjeci, vozac VW pola rijecke registracije udario je u lisicu i izgubio kontrolu nad automobilom. Prešao je na suprotnu stranu ceste gdje je uslijedio siloviti sraz sa zagrebackim Mercedesom.

Udar je bio takav da su oba automobila izletjela s ceste te se nedugo potom i zapalila. Vozac i suvozacica iz mercedesa poginuli su na mjestu, a preživjela putnica je poslijepodne operirana. Na mjestu je preminuo i vozac pola, jedan putnik je ispao iz pola i kasnije podlegao ozljedama u bolnici, dok je drugog putnika iz uništenog vozila izvukao vozac kamiona iz Sarajeva koji je medu prvima naišao na nesrecu.

Kako nam navodi Dedic, vozac kamiona je pokazao izuzetnu hrabrost jer je i ugasio požar na automobilima cim su poceli gorjeti, a zatim priskocio u pomoc unesrecenima. (Š. BRNCIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter