Cetiri opcine zajedno štede

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nacelnici opcina Bale, Medulin, Višnjan i Tinjan - Edi Pastrovicchio, Goran Buic, Angelo Mattich i Mladen Rajko - u Balama su potpisali zajednicki ugovor o kupoprodaji robe, odnosno o zajednickoj nabavi uredskog materijala. Rijec je o Ladonjinom pilot-projektu kojim se smanjuju troškovi opcina.

- Ponukani recesijom i krizom odlucili smo napraviti prvi korak i poceti štedjeti. Udružili smo potrebe opcina te potražili najboljeg ponudaca, a objedinjenom nabavom ostvarena je ušteda od cak 27 posto, rekao je Pastrovicchio.

Ugovor je sklopljen s tvrtkom Istarske knjižare, a ukoliko se budu trošili veci iznosi od predvidenih 70 tisuca po opcini, opcine ce dobivati dodatne popuste.

- Puno se prica, ali se malo cini. Iako nije rijec o velikim iznosima, dobar je to primjer kako se može uštedjeti i u ostalim segmentima i na vecim projektima, rekao je Pastrovicchio.

Nacelnici su, izmedu ostalog, istaknuli da se tako stvara suradnja i izmjenjuju iskustva i na drugim podrucjima i projektima, te u nacinu poslovanja i funkcioniranja opcina. Uz to se objedinjenom nabavom smanjuje i mogucnost korupcije. Kazali su da su za ovakav vid javne nabave zainteresirane još dvije opcine.


Podijeli: Facebook Twiter