Četiri nedjelje otvorenih vrata agroturizama

Agroturizam Ograde (N. LAZAREVIĆ)
Agroturizam Ograde (N. LAZAREVIĆ)

Svake nedjelje u studenom, počevši od ove, jedanaest istarskih agroturizama nudi ručak ili večeru od specijaliteta istarske kuhinje po promotivnim cijenama od 60 kuna, u sklopu akcije "Dani otvorenih vrata agroturizama Istre" koju organizira Agencija za ruralni razvoj Istre.

U akciju su uključeni agroturizmi Dol u Gologoričkom Dolu, Dušani u Dušanima kraj Pazina, Ferlin u Gržinima kraj Žminja, Ograde u Katunu Lindarskom, Ondina u Bričancima kraj Savičente, Pineta u Svetom Martinu kraj Nedešćine, San Mauro u Momjanu, Sia na Stanciji Guran kraj Vodnjana, Stara štala u Sandaljima kraj Boruta, Špinovci u Rakotulama kraj Karojbe te Štefanić u Štefanićima kraj Kaldira.

Zbog velikog interesa gostiju za prijašnje Dane otvorenih vrata, ove su godine uvedene obavezne rezervacije (putem AZRRI-jeve web-aplikacije sa stranice www.azrri.hr), i to za termine u 13, 15 ili 17 sati. Uz jelovnike s izvornim receptima pojedinih agroturizama nadahnute tradicijskom istarskom kuhinjom, posjetitelje čeka i niz popratnih programa, od razgledavanja imanja i vinskih podruma do degustacija i prodajnih izložbi domaćih proizvoda, nekoliko se domaćina pobrinulo i za živu glazbu, a u suradnji s Etnografskim muzejom Istre iz Pazina svake će se nedjelje u pojedinim agroturizmima od 16 do 18 sati održavati radionice starih zanata pod nazivom "Tradicija nadohvat ruke".

Cilj već tradicionalne manifestacije "Dani otvorenih vrata agroturizama Istre" je, poručuju iz AZRRI-ja, promovirati seoska domaćinstva i istarsku gastronomiju kao zaštitnu znak ruralnog prostora. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter