Četiri manja požara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaški vatrogasci su u noći sa četvrtka na petak u razdoblju od 1.30 do 4.20 sati intervenirali u četiri dojave o manjim požarima na području Buja i Umaga.

Oko 1.20 sati kod mjesta Kremenje izbio je požar u kojem je izgorjelo oko 3.000 četvornih metara trave i niskog raslinja. Sat vremena kasnije u razmaku od deset minuta izbio je požar trave i niskog raslinja u blizini mjesta Brešani, a potom uz prometnicu Marušići-Črnci.

U oba požara opožareno je nekoliko stotina kvadratnih metara trave. Potom je u 4.20 sati u mjestu Bašanija kod Umaga, uz obalu mora također je izbio požar trave i niskog raslinja u kojem je opožareno oko 200 četvornih metara trave.

Gorjelo je i na području Pazina, gdje je u mjestu Srbinjak oko 2.40 sati u noći došlo do zapaljenja niskog raslinja, površine 4.500 četvornih metara, a oko 11 sati između mjesta Krnice i Kavrana izgorjela su tri hektara suhe trave i raslinja. Sve opožarene površine u vlasništvu su Republike Hrvatske, materijalna šteta nije pričinjena, a policijski službenici utvrđuju okolnosti nastanka požara. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter