Četiri labinska projekta financirat će se javnim novcem

Vili Rosanda
Vili Rosanda

Udruge aktivno sudjeluju u izgradnji socijalno pravednog, održivog i ekološki osviještenog društva. Zato ćemo nastaviti pružati snažnu financijsku, institucionalnu i svaku drugu potporu daljnjem razvoju institucija civilnog društva, kao jednog od motora demokratizacije, poručio je gradonačelnik Valter Glavičić

U ime članova Fonda gradova i općina te Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, danas su u Maloj vijećnici Grada Labina službeno potpisani ugovori o financiranju malih projekata s organizacijama civilnog društva kojima su odobrena financijska sredstva za provedbu projekta putem natječaja Zaklade „Mali projekti za bolje sutra“. Od upraviteljice Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Helge Možé Glavan, doznajemo da je ove godine odobreno financiranje za 16 malih projekata s područja istarske županije u ukupnom iznosu od 200.000 kuna.

Projekti važni za razvoj društva

Od toga, četiri mala projekta provode se na području grada Labina. Potpora u visini od 10.500 kuna odobrena je Gradskoj knjižnici Labin za projekt Mala knjižnica – Kućica slova. Mjesnom odboru Vinež odobreno je petnaest tisuća kuna za projekt Sportski poligon Vinež, udruzi za mlade Alfa Albona za projekt Nonići surfaju iznos od 9.468,75 kuna te udruzi Labin Art Express XXI za projekt Inicijativa za rekreativno igranje stolnog tenisa u Klubu mladih, 12.804,00 kuna.

- Možete biti ponosni na udruge civilnog društva koje djeluju na području grada Labina. Od ukupno šesnaest odobrenih projekata, čak četiri su iz Labina, što je jako pohvalno. Dugi niz godina vaše se udruge javljaju na naše natječaje, što dokazuje da imate jako dobru komunikaciju i postavljen sustav, istakla je Možé Glavan.

- Sjećam se kad sam prije pet godina, kao predsjednik MO Labin Gornji, kandidirao projekt dječjeg igrališta na Presici, koje je kasnije uspješno i realizirano. Shvatio sam koliko su važni takvi projekti. Prilika je da se građani uključe u projekte, od same pripreme dokumentacije, pa sve do realizacije projekta, poručio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Spona između građana i javnog sektora

Nadalje je spomenuo da Grad Labin podupire rad 60-ak organizacija civilnog društva s ukupno 3,2 milijuna kuna. Naglasio je da svojom aktivnošću značajno doprinose razvoju civilnog sektora, te jačanju njihove uloge kao kreatora politike u društvu, a sve u cilju zajedničkog usuglašavanja oko prioritetnih potreba grada.

- Udruge aktivno sudjeluju u izgradnji socijalno pravednog, održivog i ekološki osviještenog društva. Spona su između građana i javnog sektora. Zato ćemo nastaviti pružati snažnu financijsku, institucionalnu i svaku drugu potporu daljnjem razvoju institucija civilnog društva, kao jednog od motora demokratizacije, poručio je na kraju Glavičić.

Današnjem potpisivanju Ugovora, uz predstavnicu iz Zaklade te labinskog Gradonačelnika sa zamjenicom Federikom Mohorović Čekada, odazvali su se i predstavnici udruga/institucija, čiji su projekti prošli na natječaju, Igor Dundara ispred udruge Labin Art Express XXI, Jelena Batelić predsjednica udruge Alfa Albona, Bojan Batelić predsjednik MO Vinež i Silvija Fiamengo, ravnateljica Gradske knjižnice Labin. (I. AHMIČEVIĆ)




Podijeli: Facebook Twiter