Cetiri kubika reklama bacena u jamu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šok i nevjerica pojavili su se na licima speleologa koji su u jami Golubinka nedaleko od Filipane na marcanskom podrucju pronašli brdo reklamnih letaka.

- U prvoj dvorani jame, povrh hrpe raznog otpada, od starih kucanskih aparata, guma, životinjskih ostataka i drugog, ugledali smo gomilu promotivnih letaka poznatih trgovackih lanaca.

Po mojoj procjeni radi se o sloju od približno pola metra visine i tri metra dužine i širine, što bi iznosilo oko tri, cetiri kubika papira, tocnije reklamnih letaka, rekao nam je Haris Vojnikovic, clan Speleološke udruge Pula.

Po datumu otisnutom na letcima, radi se o reklamnom materijalu iz kolovoza i rujna 2011. godine.

- Mi kao udruga osudujemo ovakvu neodgovornost prema okolišu i apeliramo na sve žitelje okolnih sela koji se smeca i otpada, koji cesto zna biti toksican i opasan, rješavaju bacajuci ih na ovakva mjesta, da to ne cine.

Znamo koliki utjecaj to ima na okoliš i podzemne vode, a time i na covjeka jer vrijeme raspadanja bilo kakvog otpada znatno se produljuje na mjestima kao što su jame i špilje zbog drugacijih uvjeta u njima nego na površini, upozorava Vojnikovic. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)

CIJELI TEKST PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter