Četiri filmske projekcije i kazališni razgovori

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Književno-filmskim Bijelim večerima posvećenim knjizi i filmu "Kad jaganjci utihnu" počinje danas u 20.30 sati lipanjski program Kluba Pulske filmske tvornice. Tijekom lipnja bit će održane još tri filmske projekcije te predstavljanje Kazališta dr. INAT i nadolazećeg 23. međunarodnog kazališnog festivala PUF, dok će u Kinu Valli posljednjeg dana mjeseca biti organizirana prezentacija ciklusa kratkih dokumentarnih filmova "Istarske štorije" u produkciji Pulske filmske tvornice. Ulaz na sve programe je slobodan.

"Kad jaganjci utihnu" (The Silence of the Lambs) je američki triler Jonathana Demmea iz 1991. s Jodie Foster i Anthonyjem Hopkinsom u glavnim ulogama. Temelji se na drugom romanu Thomasa Harrisa o dr. Hannibalu Lecteru, briljantnom forenzičkom psihijatru i kanibalu-serijskom ubojici, kojega su kritičari i publika pohvalili kao izuzetni triler-horor, istaknuvši pritom njegovu neizvjesnost i neodoljive likove.    

Klubodrom PFT-a će se nastaviti 8. lipnja šašavom i dirljivom romantičnom komedijom-dramom Paula Thomasa Andersona "Pijani od ljubavi" (Punch-drunk Love, 2002.) o Barryju Eganu - čudnom, nesigurnom, depresivnom i asocijalnom vlasniku maloga poduzeća. Potom će 15. lipnja biti održana projekcija francuskog trilera-drame "Léon profesionalac" (Léon, 1994.) Luca Bessona s Jeanom Renoom kao plaćenim ubojicom koji radi za mafiju, Garyjem Oldmanom kao psihotičnim i korumpiranim detektivom Uprave za suzbijanje droge SAD-a i debitanticom Natalie Portman kao 12-godišnjom djevojčicom koju "prljavi" policajci ostavljaju bez roditelja.

Klubodromska večer zakazana za 22. lipanj donosi specijalni program pod nazivom "Ususret PUF-u - kazalište, film i videokazete", a gost večeri bit će voditelj Kazališta dr. Inat Branko Sušac. On će predstaviti najdugovječnije pulsko fizičko kazalište i 23. međunarodni kazališni festival PUF, koji će biti tradicionalno održan od 1. do 5. srpnja. Zahvaljujući PUF-u Sušac je stvorio arhivu od više stotina videokaseta sa snimkama predstava iz cijeloga svijeta koje čekaju digitalizaciju.

Američkom komičnom dramom "Svi u Woodstock" (Taking Woodstock, 2009.) Anga Leeja o legendarnom festivalu završava 29. lipnja mjesečni program Klubodroma PFT-a. Izuzev Bijelih večeri, preostale Klubodrome PFT-a vodit će Ivana-Nataša Turković, s time da će početak svih programa biti u 20.30 sati.

Za sam kraj mjeseca, 30. lipnja, Pulska filmska tvornica seli u Kino Valli, gdje će s početkom u 20 sati predstaviti svoju posljednju produkciju - ciklus kratkih dokumentarnih filmova "Istarske štorije". Na programu će biti sedam autorskih filmova: "La piova" Ines Pletikos, "Forešta verđine" Sande Letonje-Marjanović, "Igor" Ivane Anić, "56 godina" Katarine Radetić, "Sa(n)jam" Ines Pletikos, "Suša" Gorana Legovića i "Improvizacija" Marka Zdravkovića-Kunca. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter