Četiri dana nezavisnog skateboardinga

Ovogodišnje izdanje nove nezavisne sklateboard manifestacije traje do nedjelje, a održava se u Fažani, Puli i na Brijunima
Ovogodišnje izdanje nove nezavisne sklateboard manifestacije traje do nedjelje, a održava se u Fažani, Puli i na Brijunima

Projekcijom sedam skate filmova inozemnih autora večeras u Fažani počinje šesto izdanje Vladimir skate film festivala. U organizaciji Skateboarding kluba August Šenoa, ovogodišnje izdanje nove nezavisne sklateboard manifestacije traje do nedjelje, a kao i prijašnjih godina, i ove godine programsku festivalsku koncepciju čine projekcije suvremenih skate video uradaka te izložbe skate fotografija poznatih europskih i svjetskih autora.

Svake godine festival predstavlja neka od najboljih domaćih i inozemnih ostvarenja u području skate filma i fotografije, underground video produkciju i neovisne projekte vođene DIY (do it yourself) filozofijom.

Tako danas u Fažani u hotelu Brioni projekcije počinju u 19.30 sati, a prikazuje se film "I Like it Here Inside My Mind. Don't Wake Me This Time", Pontus Alv. U 20 sati igra "Pathways", Brett Niholsa; u 20.40 sati "Cinecitta On Wheels", Inti Carboni; u 21  "Fourteen", Pablo Marin; u 21.20 sati  "Corto", Maximiliano Fernandez; u 21.30 sati "Trip to Belgrade", Kult ;  u 21.40 sati "Vase", Jacob Harris.

U petak u Fažani u caffe baru Stara Fažana u 19 sati se  otvara izložba fotografija "Nicaragua" Henryja Kingsforda. U 20 sati igra film "Nicaragua", Jacob Harris; u 20.20 sati  "Somehow... Somewhere", Absurd skateboard; u 21.20 sati "Conexiones", Luka Pinto, u 22 sata "Nick pick" (film iznenađenja), Palomino. U 22.30 sati je projekcija filma "Getting Loose in Belarus", Dura skateboards.

U subotu, 24. rujna, festivalski program seli u Pulu u kino Valli. U 19 sati se otvara međunarodna izložba fotografija, a izlažu Alexey Lapin, Kuba Bączkowski, Joel Peck i Richard West. U 20 sati bit će prikazan dokumentarni film "The Blackboard", Marquis Bradshaw; u 21 sat na programu je dokumentarac "Future is primitive", Katsuya Nonaka.

Iste večeri u pulskoj Galeriji Cvajner u 22 sata otvara se izložba fotografija "Čista zona" Sergeja Vutuca, a u 23 sata na programu je film "Solsticij" Nikole Racana.

U nedjelju, 25. rujna, na Brijunima, u otvorenom kinu Velikog Brijuna u 20 sati prikazuje se film "Spirit Quest", Colin Read.

Festival podupiru TZ Općina Fažana, Grad Pula, Istarska županija, Nacionalni park Brijuni, JU Pula Film Festival/Kino Valli, Galerija Cvajner, Na konju smo i Six Penelope, a medijski partneri su Live skateboard media, Grey skateboard magazine, Barrier skateboard magazin, Palomino, Minuit audio visual i Live skateboard media. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter