Cetinski: Smeta mi licemjerje na estradi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako idemo kroz život, tako izabiremo putove kojima želimo ici, ali ponekad nas same izabere neki životni put i usmjeri nas na ono što volimo i što nas cini sretnim.

Tako je glazba izabrala Tonyja Cetinskog, jednog od najpoznatijih pjevaca s ovih prostora kojeg trenutno gledamo kao clana žirija u drugoj sezoni popularnog showa "Hrvatska traži zvijezdu". Tony nam je otkrio što ga u glazbenom svijetu najviše smeta, koliko je za uspjeh presudan izgled te kako se snašao po drugi put u ulozi oca.

Kada ste bili dijete, kako ste zamišljali glazbeni svijet, estradu?

- Sve mi je izgledalo veliko, cudno. Nisam ja birao glazbu, vec je ona izabrala mene. Kao klinac nisam znao što cu biti.

I kada je glazba izabrala vas?

- Kad sam krenuo u glazbenu školu, osjetio sam da je to ono nešto i da mi se to jako svida. Takoder su moji roditelji osjetili moj afinitet i lagano me usmjeravali u glazbu. Jednom mi je otac u šali rekao: "Ako nemaš ništa pametnije raditi, bavi se glazbom".

Kada ste shvatili da ste postali popularni?

- U trenutku kada mi je dobro krenulo nisam razmišljao o popularnosti, vec o tome kako da ono što imam u sebi pokušam dignuti na viši nivo. Kada sam shvatio da bih od glazbe mogao živjeti, znao sam da se njome želim baviti cijeli život.

Znao sam da ne bih bio zadovoljan da se bavim nekim drugim poslom, tako da sam glazbu prihvatio, kako se kaže, objerucke. Što se tice popularnosti, nikada nisam razmišljao o tome niti sam se zato poceo baviti glazbom. Onaj koji se želi baviti bilo kojim poslom samo zbog popularnosti, nikada nece uspjeti, a nikada nece ni postati popularan.

Nedavno ste bili na testu intolerancije na hranu. O cemu je tocno rijec?

- Nutricionizam može svakome pomoci pa je pomogao i meni. Izvadi se krv i onda ti nutricionist na temelju nalaza krvi kaže koje namirnice smiješ jesti, a koje štete tijelu i automatski zdravlju.

J
ednom ste mi rekli da vam smeta odnos ljudi na estradnom nebu.
- Istina. Ponekad mi smeta to licemjerje na estradi. Kao, svi smo si jako dobri, odnosi su super, kada se sretnemo svi se ljubimo, grlimo, pozdravljamo, netko tko gleda sa strane rekao bi da medu glazbenicima vlada harmonija i da su svi jako dobri prijatelji, ali to, nažalost, nije tako. Jako je malo onih koji se stvarno vole i poštuju.

Nedavno ste vaša supruga Ivana i vi postali roditelji djevojcice Pije. Kako je ponovo biti tata i kako ste se snašli u novoj-staroj ulozi?

- Dobiti dijete s nekim koga voliš je lijepo. Dijete, to je nešto najljepše što se covjeku kroz život može dogoditi. Predivno je kada se ujutro probudi, pa slijedi faza maženja, pa te pogleda uz predivan osmijeh, pa nešto promrmlja, divno, u potpunosti uživam u tome. Svakodnevno gledaš kako to bice raste i kako te svaki dan to dijete sve više i više usrecuje. Dobro se osjecam u ulozi oca i to me iskreno raduje.

Spavate li nocu ili vas Pia stalno budi?

- Spavamo dobro, a Pia je kao svako malo dijete, ponekad se nocu budi. Moram priznati da se Ivana cešce diže i imam osjecaj da je jednim okom uvijek budna i spremna na ustajanje. Ja ponekad tako tvrdo spavam da ništa ne cujem. (D. JURKOTIC/Novi list)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. INTERVJU U CIJELOSTI PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE U PETAK.


Podijeli: Facebook Twiter