Cetinski: Prijave protiv mene su izmišljene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je istarska policija u ponedjeljak objavila informaciju da je protiv Mirka Cetinskog podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Puli zbog sumnje da je protuzakonito posredovao u kupnji zemljišta od strane Kermas ulaganja d.o.o., a od triju prodavatelja na ruke primio posrednicku proviziju od 2,5 milijuna kuna i time oštetio navedeno trgovacko društvo, u utorak se oglasio Mirko Cetinski.

- Sve mi se ovo dogada jer je gospodin Danko Koncar podnio kaznenu prijavu protiv mene s tim tvrdnjama. Svi navodi su neistiniti. Gospodin Danko Koncar laže. On mi se tom prijavom želi osvetiti zbog svega što sam o njemu izjavio u medijima. Iza svojih rijeci cvrsto stojim i siguran sam da ce ih i sudske presude potvrditi, stoji u priopcenju u kojem nadalje Cetinski nastoji objasniti kako je sve pocelo.

- Moja supruga Vinka Cetinski se, kao clanica uprave Kermas ulaganja d.o.o., usprotivila njegovim dubioznim poslovima i planovima. Zato ju je on odlucio diskreditirati. Izmislio je da ga je poslovno oštetila pa je, zato što je mocna i utjecajna osoba, pokrenuo protiv nje kazneni postupak i medijski linc.

Znao je da ce ljaga na njenom imenu ostati dovoljno dugo da bi on ostvario svoje namjere. Lagao je da smo kupili stanove u Americi i Italiji, razvili poslove u Kini, i da imamo milijune na racunima u stranim bankama. Da je sve to istina, ovo nam se u Hrvatskoj sigurno ne bi dešavalo.

Koncarevi odvjetnici protiv moje supruge, a sad i mene, uporno podnose kaznene prijave kojima pokušavaju povezati slabašne konstrukcije izmišljenih kaznenih djela. Medijskim objedama nastoje uništiti živote naše porodice, što im nece poci za rukom, piše Cetinski.

Po njemu, kazneni je progon protiv njega uslijedio nakon što je podnio tužbu protiv Koncara i Kermas ulaganja zbog, kako veli, prijevare vezane uz kupnju poslovnih udjela u Glasu Istre.

"Krajnji cilj te prijevare bio je otimanje svega što imam i što sam kroz cijeli radni i životni vijek stekao. Posljednjom kaznenom prijavom Koncar me želi prikazati kao kriminalca i skrenuti pozornost javnosti s napisa o njegovim kriminalnim rabotama. Tko bi sve njegove afere ovdje i u inozemstvu mogao nabrojiti", pita se Mirko Cetinski, konstatirajuci da mu je nanesena ogromna ljudska i materijalna šteta.

"Možda sam naivan, ali sam siguran da ce istina ugledati svjetlo dana i da ce kriminalci svih vrsta u ovoj zemlji odgovarati za svoje zlocine. Kad to docekam, ako docekam, moja ce poštena porodica najzad odahnuti", priopcio je Cetinski.

U usmenoj izjavi za Glas Istre, pak, rekao je da nema nikakve veze s osobama koje se spominju u prijavi.

- Prijave protiv mene su izmišljene. Policija je dosad ispitala više od stotinu osoba i nitko od njih nije rekao ništa protiv moje supruge Vinke pa se sada skrece pažnja na mene. Našli su tri covjeka iz Rovinja koja ja poznajem samo iz videnja, iz grada, kaže Cetinski.

Zamoljen da prokomentira dio policijskog izvještaja u kojem ga se tereti da je primio 2,5 milijuna kuna u gotovini, rekao je sljedece: "Da sam uzeo 2,5 milijuna, bio bih vrlo bogat covjek. Obitelj Cetinski nikada nikoga nije prevarila, niti lagala, dok je Koncar, naprotiv, sve izokrenuo i pokrenuo državni aparat, pa se sada na racun države provodi istraga". (Marica KOŠTA)

Sporne kupoprodaje obavljene još 2007. za MMC Kermas

Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili od osoba koje su dobro upucene u slucaj kupoprodaje nekretnina, od kojih je Mirko Cetinski navodno dobio razliku u cijeni od 2,5 milijuna kuna, obavljene su još 2007. godine, i to ne za tvrtku Kermas ulaganja (koja tada nije ni postojala) vec za Koncarovu tvrtku MMC Kermas koja je bila registrirana u Zagrebu i u kojoj je upravo Koncar bio odgovorna osoba. Tek je kasnije Koncar, odlucivši kupovati stancije u Istri, osnovao tvrtku Kermas ulaganja u kojoj je odgovorna osoba bila Vinka Cetinski. Tvrtka MMC Kermas potom je pripojena tvrtki Kermas ulaganja.

Danko Koncar odgovorit ce u srijedu

Za komentar teških rijeci koje je Mirko Cetinski uputio na njegov racun, kao i za njegovo videnje ove nekretninske zavrzlame, u utorak smo zamolili osobno Danka Koncara. On nam je, pak, u telefonskom razgovoru rekao da ce nam svoju verziju price - ili osobno ili putem svog odvjetnika - ispricati u srijedu. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter