Cetinski i Sorgo izašli iz pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vinka Cetinski i Marin Sorgo u petak su izašli iz pritvora, dok je on produžen Borisu Sorgu i Željanu Hrvatinu. Vinki Cetinski i Marinu Sorgu rješenjem istražnog suca odredena je mjera opreza kojom im se zabranjuje uspostavljanje kontakata i razgovora sa svjedocima koji ce biti ispitani u daljnjern tijeku istrage. Svim osumnjicenicima iz afere "Koncar-Cetinski" pritvor je bio odreden zbog opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke koje se planiralo ispitati u istrazi.



U ime obitelji Cetinski izjavu za novine dao je Matteo, koji je oko 14,30, s bratom Tonijem i ocem Mirkom, došao pred pulski zatvor. Rekao je da je obitelj sretna što je pritvor okoncan i da su zadovoljni što ce tijekom nadolazeceg sudskog procesa imati priliku dokazati nevinost. Matteo je komentirao pracenje cijele afere u medijima koje po njegovom mišljenju nije bilo korektno posebice izdvojivši jedan nacionalni dnevni list. Mirko Cetinski nije želio davati izjave, a na upit novinara kako se osjeca samo je kratko rekao "Nadam se da ce vas biti stid".

Podsjetimo, istraga se provodi protiv Vinke Cetinski koja je bila direktorica Kermas ulaganja, vlasnika agencija za promet nekretninama Borisa i Marina Sorga, odvjetnika Željana Hrvatina i njegove supruge Romine (39), koja je suvlasnica agencije za prodaju nekretnina s Marinom Sorgom, te posrednika u kupoprodaji nekretnina koji su nalazili prodavatelje na terenu i ugovarali prodaju - Gordana Dobrovica (51) i Željka Bilica (35) zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Cetinski se tereti za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, Marin Sorgo i Romina Hrvatin za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti, Dobrovic i Bilic za pomaganje u zloporabi položaja i ovlasti, a Boris Sorgo i Željan Hrvatin za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti. Odvjetnik Hrvatin zaradio je i kaznenu prijavu za sprjecavanje dokazivanja kaznenog djela jer je jednom serviseru naložio da uništi racunala iz tvrtke za promet nekretninama u kojoj je suvlasnik s Borisom Sorgom.

Pritvorenu rovinjsku cetvorku sumnjici se da je od 2007. do 2009. kupujuci nekretnine za Koncara s prodavateljima ugovarala vece cijene, a pri prodaji poslovnih udjela tvrtki (u koje su nekretnine unošene kao temeljni kapital) Danku Koncaru isticali su takoder mnogo vece cijene, dok su razliku zadržavali za sebe. Sumnja se da su na taj nacin pribavili oko 43 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter