Cetina: Jedva čekamo da se kotač zavrti, a onda će ići svojim tijekom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas će, točno u 17 sati, susretom između Šikići Uniteda i Stoje započeti "Moja ulica, moja ekipa 2017 - Suzuki Motortech", 29. izdanje malonogometnog turnira koji će se igrati u Domu sportova "Mate Parlov" sve do 25. prosinca. Manifestaciju koja će i ovaj prosinac učiniti Verudu centrom cijele Istre željno iščekuju svi sudionici, 159 ekipa podijeljenih u četiri dobne skupine koje će narednih dana zagospodariti parketom dvorane koja nosi ime najboljeg hrvatskog sportaša dvadesetog stoljeća. Da turnir započne jedva čekaju i njegovi organizatori, Udruga Futsal Pula čiji su članovi nakon lanjske premijerne "Ulice" kad su konce preuzeli u popriličnom cajtnotu, ove godine imali dovoljno vremena da stvari poslože po svojim željama.

- S naše smo strane napravili stvarno sve što smo planirali da turnir protekne u najboljem redu, na vrijeme smo počeli s pripremama i sve je to išlo puno mirnije nego prošle godine. Svaki bismo dan riješili jednu obavezu, ništa nismo zaboravili i sad smo u iščekivanju početka. Jedva čekamo da se kotač zavrti, a onda će dalje sve ići svojim tijekom - rekao je Valter Cetina, predsjednik Udruge Futsal Pula, priznavši i na što su organizatori obratili najveću pažnju. - Kako posložiti termine sa željama ekipa. Prošle godine smo na tom planu bili malo nespremni, prvi nam je bio put da radimo nešto ovako veliko i nije bilo lako svima izići u susret. Poučeni tim iskustvima, ove smo godine prilikom prijave svaku ekipu pitali imali li kakvih želja u vezi s terminima i kad smo radili satnicu, gledali smo kako bismo ih sve ispunili. Posebnu smo pažnju obratili na ekipe čiji igrači žive dalje od Pule i kojima smo svima od reda složili "pristojnu" satnicu, a onda bismo dalje krenuli redom popunjavati kostur na način da svaki dan bude barem jedna jača utakmica.

Favoriti lanjski finalisti

Kako to obično bude, uz sav trud organizatora uvijek će se naći neki nezadovoljnik.

- Kad smo objavili konačni raspored pretkola i prvog kola javile su se jedna-dvije ekipe koje su bile nezadovoljne satnicom, ali stvarno nam je tada bilo nemoguće bilo što promijeniti. Mogli su se sjetiti na vrijeme, ovako im nismo mogli pomoći, no vjerujem da ih to neće spriječiti da se skupe i dođu odigrati - istaknuo je Cetina. - Naravno, ove ustupke i izlaženje ljudima u susret teško ćemo u ovolikoj mjeri moći primjenjivati kako "Ulica" bude odmicala i toga svi trebaju biti svjesni, naročito oni koji istovremeno nastupaju na više turnira. Igrač sam pa znam kako to funkcionira te ako želim igrati istovremeno i tu i tamo, moj je problem kako ću si to organizirati. Uostalom, svi oni znaju da su se prijavili na turnir na kojem će, ako stignu do kraja, odigrati šest-sedam utakmica i da će im se teško moći sve idealno posložiti.

Kad krene priča o ekipama koje mogu dogurati daleko, svatko ima svoje favorite, a Cetina se odlučio prikloniti lanjskim finalistima.

- Bez obzira što je riječ o našim dugogodišnjim rivalima, jako cijenim obje Pizzerije Jupiter. Klinci svi od reda aktivno igraju veliki nogomet u kvalitetnim ligama i sigurno će svima biti tvrd orah te je riječ o ekipi koja uvijek ima šanse otići do kraja. Starci su, pak, lani pokazali da godine ništa ne znače i na kraju su upravo to njihovo iskustvo i mirnoća presudili. Sigurno opet mogu biti pretendenti za mjesto u završnicu te ako bih morao birati između ove dvije ekipe, birao bih ih ispred klinaca - naglasio je Cetina. - Još bih izdvojio AS Doblanović i Palermo Glock, ekipu za koju igraju mladi dečki koji će za par godina sigurno biti u vrhu pulskog futsala. Od ekipa van Pule znam da će jaka biti Sport caffe Medior sastavljena od Slovenaca, a kako sam čuo, neke slovenske igrače bi trebala imati i Beach bar Danijela.

Favoriti iz sjene

Cetina će braniti boje Santosa, odnosno SFC Cabahije, još jedne ekipe koja po imenima ne bi trebala biti prolaznik na ovogodišnjoj "Ulici".

- Mi smo uvijek isto društvo uz jednog-dvojicu igrača koji nam dođu pomoći na nekim turnirima, pa smo se tako i ove godine malo pojačali. Nikad nismo otišli do kraja na "Ulici", najveći doseg nam je treće mjesto iz 2012. godine i sigurno je da bismo jednom voljeli slaviti na ovom turniru, ali svjesni smo da se za tako nešto puno stvari mora posložiti. Samim tim, ne bih nas gurao u prvi plan, radije bih da budemo neki favoriti iz sjene pa onda možda i iznenadimo. Velika očekivanja sa sobom donose i velika razočarenja, idemo radije polako i bez nekih spektakularnih najava, pa daj Bože da bude nešto - zaželio je Cetina, osvrnuvši se i na prvi natjecateljski dan. - Turnir otvaraju Stoja i Šikići, dečki koji se međusobno dobro poznaju, prijatelji su i bit će to sigurno dobro otvaranje, vjerujem i u dobroj atmosferi ako jednima i drugima dođu njihovi vjerni navijači. Što se tiče poslastice prvog dana, to bi trebao biti susret između Stolarije Istra i Bareal Madrelone. Stolarija mi je prošle godine izgledala jako atraktivno, riječ je o čvrstoj ekipi koja će biti favorit u toj utakmici, ali Bareal se sigurno neće tako lako predati. Pokazat će zube i to bi moglo garantirati dobru utakmicu.

Narednih 20-ak dana opet će stanari koji žive oko Doma sportova muku mučiti s pronalaženjem slobodnog mjesta za parkiranje svog limenog ljubimca.

- Parking pored dvorane će sigurno već danas biti pun, ali to prvenstveno zato jer, usprkos dvije etaže, ima mali kapacitet. Normalno da ne očekujem da će odmah i dvorana biti krcata, već će to biti standardni početak "Ulice" s pristojno popunjenom jednom tribinom, dok se većem broju gledatelja nadamo kako turnir bude odmicao - zaključio je Cetina. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter