Cestu zatvorili, gradane nisu upozorili

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kaže se da je bolje uciti na tudim nego na vlastitim pogreškama. Medutim, izvršna vlast opcine Medulin ocigledno nije u stanju uciti niti na vlastitim pogreškama.

Naime, cetvrti put ove godine zatvara se cesta izmedu vrtica i škole u Medulinu bez ikakve obavijesti stanarima koji ostaju blokirani i bez organiziranog alternativnog pravca.

Prvi put, u lipnju, cesta je bila zatvorena zbog kopanja vodovoda. Deset dana kasnije cesta se prekopava i opet je zatvorena na jedan dan o cemu je Glas Istre vec pisao. Pocetkom srpnja cesta se zatvara na desetak dana zbog kopanja kanalizacije. Alternativni put se organizira, nakon što je cesta vec zatvorena, preko privatnih parcela.

Jutros je situacija još gora nego prethodna tri puta: po stotinjak djece u vrticu roditelji nece moci doci automobilima, a djelatnicima vrtica blokirani su automobili te se nadam da ce do kraja radnog vremena naci nacina kako da ih izvuku.

Ocigledno vlast u opcini Medulin nikada nece nauciti kako se vode javni radovi. Kako ce do naših kuca doci hitna pomoc i što ako je netko narucio odvoz fekalija ili ispumpavanje podruma nakon sinocne poplave?

Zbog cega se cesta nije asfaltirala odmah prilikom zatvaranja kanalizacije, tako da su roditelji i djeca osnovne škole i vrtica morali zadnja dva mjeseca gacati po blatu?

Zašto je toliko teško obavijestiti gradane da ce biti zatvoren put koji koriste stotine ljudi i organizirati alternativni prolaz s vlasnicima privatnih parcela na vrijeme?


Podijeli: Facebook Twiter