Čestitke veslačima na zlatnoj medalji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitao je hrvatskom četvercu na pariće, u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, na osvojenoj zlatnoj medalji na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

"Dragi Davide, Martine, Damire i Valente, s velikom sam radošću primio vijest o još jednoj vašoj uvjerljivoj pobjedi na seniorskom veslačkom svjetskom prvenstvu u Chungjuu. U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, od srca Vam čestitam na sjajnoj i čistoj utrci i osvojenoj zlatnoj medalji", stoji u čestitki premijera Milanovića.

Član zlatnog četverca na pariće David Šain izjavio je u subotu kako su odveslali savršenu utrku u finalu SP u veslanju u korejskom Chungjuu.

"Od početka smo krenuli savršeno, sve je išlo svojim tokom, baš kao što smo planirali. Može se reći da smo odveslali savršenu utrku i sada ćemo ovo zlato dobro proslaviti", izjavio David Šain za HTV.

Hrvatski četverac na pariće u subotu je osvojio zlatnu medalju na SP u korejskom Chungjuu, te su tako po drugi puta postali svjetski prvaci. Srebro je pripalo Nijemcima, a bronca Britancima.

Četverac na pariće, u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, u finalnoj utrci SP-a od početka do kraja bio je u vodstvu i ponovno su potvrdili da su vodeća svjetska posada u ovoj disciplini.

Hrvatska posada bila je svjetski prvak 2010. u Novom Zelandu, prošle godine osvojili su srebro na Olimpijskima igrama u Londonu. Također, bili su srebrni na Europskom prvenstvu u Portugalu 2010., a na svjetskim prvenstvima za veslače do 23 godine dva su puta bili zlatni (Brest 2010. i Račice 2009.) i jednom srebrni (Brandeburg 2008).

Četverac bez kormilara, u sastavu Branko Begović, Vjekoslav Kolobarić, Marin Begović i Ante Janjić, osvojio je treće mjesto u B finalu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter