Čestitke u povodu pravoslavnog Božića

(S. MILJEVIĆ)
(S. MILJEVIĆ)

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić i gradonačelnik Pule Boris Miletić uputili su parohu pulskom i perojskom, protojereju Goranu Petkoviću, i svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru čestitku u povodu proslave nadolazećeg pravoslavnog Božića, koji se obilježava u ponedjeljak, 7. siječnja.

U ime Istarske županije i njenih građana, te svoje osobno, istarski mu je župan uputio iskrene čestitke u povodu nadolazećeg pravoslavnog Božića te zamolio da svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u Istri prenese želje da im Božić donese mir, ljubav i zajedništvo u duhovnom ozračju. "Vjerujem da ćemo na temeljima tolerancije, razumijevanja i mudrosti zajednički u Istri očuvati i graditi kulturu ekumenizma i suživota i u budućnosti", istaknuo je župan.

U svojoj čestitki gradonačelnik Miletić poručio je vjernicima da im kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva donese mir i radost te da svi vjernici Božić dočekaju u sreći i zadovoljstvu sa svojim obiteljima i bližnjima. "U ime Grada Pule i svoje osobno čestitam radosni blagdan Kristova rođenja. Mir Božji, Hristos se rodi!". (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter