Cestitke Milki Trošt za 104. rodendan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milka Trošt, koja vec više od pola stoljeca živi u Puli, proteklog je mjeseca proslavila 104. rodendan i zasigurno je jedan od najstarijih žitelja našeg grada. Prigodnu cestitku i buket cvijeca u petak su joj urucili predstavnici Mjesnog odbora Stoja na njezinoj kucnoj adresi Valkane 9.

Gospoda Trošt se, nažalost, nije dobro osjecala zbog promjene vremena pa nije mogla dugo biti s gostima, ali je zato kcerki Emiliani, koja kaže da je sve do stotog rodendana njena majka bila izuzetno vitalna, odmah naznacila kako ih treba ugostiti.

Ostavši 1943. godine udovica, ona je po oslobodenju krenula u Rijeku na školovanje za primalju, pa je stekavši diplomu 1948. godine zapocela s radom u pazinskoj bolnici. U to vrijeme babice su odlazile na terenski rad, pa se gospoda Trošt može pohvaliti da je u šest narednih godina preko 500 puta samostalno porodila novorodencad na Pazinštini. Od 1954. godine radi u Puli, prvo na odjelu kirurgije, a zatim sve do mirovine u "starom" pulskom rodilištu gdje je do 1967. poducavala rodilje dojenju.

Osim Emiliane, Milka Trošt ima i kcer Oglu, te sedmero unucadi, 12 praunuka i dva prapraunuka, a za tri mjeseca peto koljeno obitelji trebalo bi se povecati za još jednog clana.


Podijeli: Facebook Twiter