Cestitke Maši Paic, dobitnici rektorove nagrade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za svestranu porecku studenticu Mašu Paic, dobitnicu rektorove nagrade, dogradonacelnica Nadia Štifanic Dobrilovic uprilicila je danas prijem u gradskoj palaci. Uz cestitke i prigodan dar u ime Grada Poreca istaknula je da su ponosni što u svojoj zajednici imaju tako nadarene i vrijedne mlade ljude.

Maša Paic na Prirodoslovno-matematickom fakultetu Sveucilišta u Zagrebu studira dva smjera paralelno - fizicku geografiju s geoekologijom na kojoj je apsolventica, te nastavnicki smjer geografiju. Dobitnica je rektorove nagrade u akademskoj 2012./2013. godini u interdisciplinarnom podrucju za svoj istraživacki rad pod nazivom "Kvantificiranje vrijednosti i ugroženosti speleoloških objekata odabranog krškog podrucja Dinarida - primjer ozaljskog pobrda", kojeg je izradila zajedno s kolegom Dinom Tomicem.

- Sretni smo što se ime Poreca pronosi i zahvaljujuci tako dobrim studentima, kazala je dogradonacelnica, istaknuvši da je Paic pohadala i srednju glazbenu školu, te da se radi o mladoj osobi s puno interesa i uspjeha na više podrucja.

Marljiva studentica rekla je da bi se voljela u buducnosti baviti istraživanjem i to iz podrucja geoekologije, te da ce svoj rad, za koji je dobila rektorovu nagradu nakon višemjesecnih istraživanja, objaviti uskoro u nekom strucnom casopisu, da bi se otkrivena saznanja mogla primijeniti. Dodala je da su njoj i kolegi u radu s podacima pomogla brojna speleološka društva. Istraživanjem su obuhvatili 36 speleoloških objekata, koji su, nažalost, vecinom zagadeni, jer ljudi u njih bacaju smece, ne razmišljajuci da živimo na kraškom terenu i da je sve povezano s izvorima vode. (Tanja KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter