Čestitke braći Mišković i Marku Opšivaču

Boris Mišković, Marko Opšivač, Bojan Mišković i Pero Mišković (N. O. R.)
Boris Mišković, Marko Opšivač, Bojan Mišković i Pero Mišković (N. O. R.)

U nedjelju uvečer iznimno veselo i živo bilo je ispred Sportskog centra "Mišković" gdje su se okupili obitelj, brojni prijatelji i rodbina rovinjskih sportaša, braće Bojana i Borisa Miškovića te Marka Opšivača, koji su se, prevođeni trenerom Perom Miškovićem, sa Svjetskog prvenstva u kickboxingu održanim u Turskoj vratili ovjenčani medaljama.

Najmlađi, osamnaestogodišnji Marko Opšivač iz Bala osvojio je brončanu medalju na svom prvom seniorskom svjetskom prvenstvu. Dvadeset i petogodišnjem Bojanu Miškoviću za dlaku je izmaknulo zlato pa je natjecanje završio kao svjetski viceprvak, dok je njegov dvije godine stariji brat Boris ponovno zasjao zlatnim sjajem te potvrdio titulu svjetskog prvaka u light contactu do 94 kilograma.

- Iskreno i bez lažne skromnosti znao sam da momci to mogu. Znao sam i osjećao da će "pasti" medalje ali kojeg će sjaja one biti na to se nisam mogao kladiti, rekao nam je danas najsretniji otac i trener na svijetu Pero Mišković. - Želim istaknuti da svi moji "učenici" odista u ringu daju sve da dosegnu ove zvjezdane rezultate. Žalosti me što su mi dva iznimna borca Manuel Smoljan, državni prvak u full contactu do 75 kilograma, i Sanjin Pol Vrgoč, također iznimno dobro pripremljen borac u full contactu do 71 kilograma, zbog povreda morali odustati, kaže trener Mišković.

Uspjeh ovih fantastičnih momaka tim je veći jer su sportski amateri. Da bi mogli ići na natjecanja moraju ne samo trenirati dvaput dnevno, već i zaraditi za svoje sportske aktivnosti. Zato nerijetko tijekom ljeta rade i do dvanaest sati dnevno da bi osigurali sredstva za nastupe. Skromne stipendije koje dobivaju od gradskog Saveza sportova nisu dostatne ni za pojačanu prehranu, a kamoli za skupa putovanja i natjecanja. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter