Čestitao bih igračima jer su zaista dali sve od sebe

ZAKLJUČIO PREOKRET - Abdelhakim Bouhna (M. ANGELINI)
ZAKLJUČIO PREOKRET - Abdelhakim Bouhna (M. ANGELINI)

Po okončanju subotnje utakmice u kojoj su nogometaši Istre 1961 svladali Osječane i tako na najbolji način uljepšali debi na trenerskoj klupi Robertu Rubčiću, sportski direktor i trener je istaknuo da je predstava njegovih pulena zaslužila prolaznu ocjenu, a da bi konkretnije analize ostavio za neki drugi dan, nakon što još jednom na miru pogleda utakmicu. Vjerojatno je Rubčić snimku odvrtio istog dana, možda i nekoliko puta, no odlučili smo mu pustiti malo vremena da mu se utisci slegnu prije nego što smo ga zapitali da li mu je gledanje iz fotelje otkrilo nešto što nije zamijetio dok je sa "zeleno-žutima" igrao uz aut-liniju i na kraju stigao do tri vrlo važna boda.

- Čestitao bih igračima jer su na teškom terenu zaista dali sve od sebe, premda ono što smo prikazali još nije u skladu s mojim očekivanjima - nije dvojio Robert Rubčić, trener Istre 1961. - Želim da nam igra bude puno tečnija, s još više trčanja, otkrivanja i kretanja, a s manje taktičkih pogrešaka u fazi obrane i središnjem redu, no gledano u cijelosti mislim da ipak mogu biti zadovoljan utakmicom i željom za pobjedom koja je bila vidljiva kod igrača. Ako s nečim nisam zadovoljan, onda je to gol kakav ozbiljne momčadi ne smiju primiti, da nam se nakon auta protivnik lagano ušeta u kazneni prostor i izbori penal. S druge strane, moram priznati da me Osijek ugodno iznenadio te se kako je utakmica odmicala povećavala nervoza s naše strane jer smo vidjeli da su gosti došli jako motivirani, dobro taktički pripremljeni i bili su jako opasni iz kontranapada.

Prema najavama, "zeleno-žuti" su zaigrali u formaciji 4-4-2, a središnja četvorka bila je raspoređena tako da su Bouhna i Đurić igrali ispred Zlomislića i Zolotića. Međutim, već u 15. minuti ozlijedio se Đurić i Rubčić je bio primoran nešto mijenjati. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter